Blog

DJEČJI TJEDAN U NAŠICAMA

U sklopu Dječjeg tjedna koji se održavao od 5. do 11. listopada djeca članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća su ispred zgrade Gradske uprave sa svojim voditeljicama te gradonačelnikom Krešimirom Žagarom formirali veliko srce te na najljepši mogući način prikazali ono što im je i glavni moto – „Ljubav djeci prije svega“.

Nakon ovog lijepog performansa, u uredu gradonačelnika upriličen je domjenak  5.10.2015. u 12.30 za sve sudionike. U ugodnom druženju, djecu je zanimalo sa čime se gradonačelnik svakodnevno susreće te su mu uz još puno pitanja predali veliki broj crteža u kojima su poručili kako žele živjeti u lijepom i urednom gradu s velikim brojem igrališta, staza za bicikliste i bazenom. Gradonačelnik Krešimir Žagar je zahvalio na svakoj sugestiji te je obećao kako će sva pitanja zajedno s vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća dobro razmotriti.

Održana je  i radio emisija  6.10.2015. godine na Radio Našice pod nazivom Gost u studiju, tema: Ljubav djeci prije svega. Predsjednica DND-a Darija Vlajnić sugrađane je upoznala s predstojećim aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna i s daljnjim aktivnostima Društva,a  o dosadašnjem radu i planovima govorili su u emisiji i vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica i povjerenica DGV pedagoginja Marina Lazar. U večernjim satima u Gradskoj vijećnici održana je 3. Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica  s temama: dječja prava i  prijedlog plana rada za iduću godinu.

Dana 7.10. 2015. u sklopu Dječjeg tjedna bolesnu djecu na  odjelu pedijatrije OB Našice posjetile su: predsjednica  DND-a Našice Darija Vlajnić i potpredsjednica Žanet Vukšić, ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Blaža Pavlović-Radmanović i knjižničarke Marija Buha i Silvija Šokić. Srdačnu dobrodošlicu poželjele su svim prisutnima dr.Varžić i dr.Vučinić, glavna sestra odjela Anica Kurtanjek i glavna sestra bolnice Zvjezdana Gvozdanović ,te djelatnici i osoblje odjela.

Ravnateljica  Knjižnice Blaža Pavlović-Radmanović i Predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić  zahvalile su se liječnicima i cijelom osoblju odjela pedijatrije na srdačnom prijemu te izrazile zadovoljstvo nastavkom suradnje.

“Svake godine pa tako i ove posjetili smo naše male bolesnike povodom Dječjeg tjedna, te im darivali voće, slatkiše i prigodne slikovnice. Nadam se da smo im barem na trenutak pružili malo pažnje koja im puno znači. Zahvaljujem se djelatnicama Hrvatske knjižnice i čitaonice Našice Silviji Šokić i Mariji Buha  što su nam se i ove godine pridružile, te pomogle u čitanju priče bolesnoj djeci i  tako sudjelovale u kampanji Čitaj mi, koju provodimo već nekoliko godina”, istaknula je predsjednica DND-a  Darija Vlajnić.

Cijeloga tjedna učenici i članovi DND-a Našice provodili su mnoge aktivnosti u svojim školama, vrtićima i na radionicama DND-a. Neke od brojnih aktivnosti bile su i pisanje i crtanje poruka odraslima, sportske igre, druženje u poludnevnom izletu te posjet kinu.