Blog

DAN DJETETA KOD GRADONAČELNIKA GRADA POREČA

Što je Dječji tjedan, tko je odlučio da se obilježava i zašto, pod kojim motom ga obilježavamo u Hrvatskoj… Sve to i još po nešto djeca su zabilježila i na plakatu koji su pripremila za tu priliku. Gradonačelnik ih je srdačno primio, sjetio se da su prošle godine imali niz konkretnih pitanja, pa je potražio podatke o onome što je u godini dana učinjeno, kako bi djeca imala u Poreču još bolje uvjete za razvoj.

Dosta je toga u godini dana ispravljeno. Anđela je zahvalila za sporiji promet kroz Dračevac gdje je izbrojala sedam postavljenih usporivača. I problem koji je tištio Etijena riješen je, doduše, djelomično. Porečki učenici/učenice zabrinuti su za svoju sigurnost u prometu, pogotovo ako su pješaci/pješakinje i gradonačelnik je obećao da će pokušati povećati razinu njihove sigurnosti.

Zanimljiv razgovor potaknula je i ideja „forumaša” da ove godine slože vremensku kapsulu od svake teme koju budu obrađivali na Forumu. Naime, ova je školska godina iznimno važna, jer je otvaranje nove škole na Finidi donijelo promjene svoj osnovnoškolskoj djeci, pa je red da se te promjene zabilježe za budućnost. Vremensku kapsulu radit će i učenici OŠ Finida, rekao je gradonačelnik.

Druženje je proteklo u opuštenom ozračju punom dobre energije, pa gradonačelniku i glasnogovornici nije bio problem pridružiti se pjevanoj igri na kraju.

Za prvi dan Dječjeg tjedna bilo je predviđeno i druženje s djecom iz vrtića, s malom izložbom njihovih crteža i poruka, ali je kiša imala drugačije planove. Vrtićari su ostali na suhom, krafnice kojima ih je kanio počastiti Grad i pekara Concettino na Trgu slobode ponijeli smo im u vrtiće, a njihovi su radovi bili prikazani na trgu dvadesetak minuta. Nakon toga smo ih složili u kutiju i predali gradonačelniku.