Blog

DAN IGARA U DND-u “OSMIJEH RAJIĆ”

Ovogodišnji Dan igara bio je u znaku projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“.

 O projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“ u 2015.

NIVEA i SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE i u 2015. godini nastavili su zajednički projekt„Neka odrastanje bude dječja igra“.

Za provedbu projekta NIVEA je donirala 150.000,00 kuna Savezu društava Naša djeca Hrvatske za provođenje programa edukacije volontera kako bi u obiteljskom okruženju i u slobodno vrijeme poticali roditelje i djecu na zajedničko druženje, učenje, kreativno stvaralaštvo kroz igru te kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak stavljen je na popularne i omiljene igre djece Europe. Riječ je igrama koje u izvornom ili prilagođenom obliku igraju se u raznim dijelovima svijeta, a tako i u Hrvatskoj, a sve s jednim zajedničkim ciljem – kako ne bi pale u zaborav nego se prenijele i na buduće naraštaje djece.

Za tu svrhu u okviru NIVEA donacije projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ dobili su prigodnu

NIVEA poklon-vrećicu:

 – set igara za igranje omiljenih igara djece Europe (gumi-gumi, čovječe, ne ljuti se, krede u boji za školicu, pikule, uže)

– novu publikaciju u izdanju Saveza DND-a Hrvatske „Neka odrastanje bude dječja igra – priručnik 

s igrama za djecu i odrasle“koji sadrži nekoliko stručnih tekstova psihologa, pedagoga, odgojitelja i  suradnika i voditelja te objedinjene i opisane igre djece Europe, igre u igraonicama i na otvorenom te porukama i igrama koje su djeca i odrasli ostavili na nagradnom Natječaju „Koja je Vaša omiljena igra?“, a koji je ovo proljeće bio objavljen na mrežnim stranicama NIVEA.

– veći broj primjeraka akreditacija „Neka odrastanje bude dječja igra – Dan igara 2015.“ namijenjenih sudionicima igara

– NIVEA poklone (lopte)