Blog

DAN IGARA U ZABOKU 2013.

ZA DAN IGARA U PARKU MILANA PRPIĆA DJECA UŽIVALA U RAZNOLIKIM IGRAMA I KREATIVNIM RADIONICAMA

Društvo Naša djeca Zabok u subotu 21. rujna organiziralo je Dan igara u Parku M. Prpića u suradnji s udrugom Mraz, Mrežom udruga Zagor, Volonterskim klubovima Gimnazije AGM, Srednje škole Zabok i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a sve pod pokroviteljstvom Grada Zaboka u Europskom tjednu kretanja. Na taj isti dan obilježio se i Međunarodni dan mira i kampanja „Hrvatska volontira“ pod sloganom „Svatko može biti super heroj!“.

img_5726

Društvo Naša djeca tokom cijele godine organizira igre za djecu, jer je to jedna od aktivnosti koju djeca jako vole i u kojoj posebno uživaju, a prošlu subotu doista su uživala u igrama poput uže ispod stolice, oblačenje stolica, jabuka na stolici, vožnji romobilima i biciklima.

img_5875

Osim igara tu je bilo i niz likovno-kreativnih radionica za djecu, a posebno iznenađenje su im pripremili volonteri i volonterke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću te se po prvi puta u Zaboku mogao isprobati face painting, a djeca su se oslikanog lica veselo igrala u parku.

img_5703

Udruga Mraz i Mreža udruga Zagor kroz akciju Proaktiv promovirala je zaštitu životinja, a svi volonteri, volonterke i djeca također su se priključila akciji crtajući kredom životinje po igralištu u parku. Dio tradicije vezane uz ovu akciju postalo je i Drvo mira koje je i ove godine poslužilo za izlaganje poruka mira.

img_5954

Sve aktivnosti DND-a podržava Grad Zabok te su na igre i radionice u park došli gradonačelnik Ivan Hanžek i zamjenica gradonačelnika Nevenka Gregurić koji potvrđuju našu misiju da zajedničkim snagama učinimo grad Zabok po mjeri djece kako bi djeca bila zadovoljna, sretna i uvijek nasmijana.

img_5765

Brojne volonterke i volonteri bili su uključeni u organizaciju Dana igara, Međunarodnog dana mira i kampanju „Hrvatska volontira“ te su dokazali i pokazali da su oni istinski „super heroji“ koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece.

img_5771

Volonteri i volonterke dali su svoj veliki doprinos ne samo ovim igrama nego i promociji volontiranja s ciljem da se ukaže na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Na ovaj način volonterski rad postaje prepoznatljiv još u većoj mjeri s ciljem jačanja svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada – rekla je tajnica DND-a Jasenka Borovčak.