Blog

DAN ZDRAVOG OSMIJEHA U ČAKOVCU

U Čakovcu se u subotu, 19.03.2016. na Trgu Republike održao  Dan zdravog osmijeha u organizaciji mr. sc. Tanje Rosić, dr. dent. med., uz podršku Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju, čakovečke podružnice Hrvatskog stomatološkog društva, Društva „Naša djeca“ Čakovec i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Jedanaesti put se u Čakovcu održala ova akcija s ciljem da djecu predškolske i rane školske dobi i nadasve roditelje osvijesti o važnosti oralnog zdravlja.

Tako su na čakovečkome glavnom trgu nastupala djeca iz čakovečkih dječjih vrtića Cipelica, Cvrčak, Žibeki, Bambi i Vrapčić – Šenkovec, Čakovečki mališani sa voditeljicom Lanom Cvrtila, prof. uz koorepeticiju Tomislava Cvrtile, prof. Igor Baksa, grupa October light, i glumac Filip Šovagović. Podršku u organizaciji dali su Grad Čakovec sa gradonačelnikom Stjepanom Kovačem i Međimurska županija. Voditeljice programa bile su odgajateljice Sanja Vincetić i Suzana Kovač. Cijeli tjedan iznad glavne čakovečke ulice vijorile su zastave sa logom Dana zdravog osmijeha, a svi đaci prvaci, polaznici svih osnovnih škola s područja Međimurske županije dobili su četkice i paste i dan ranije 18.03.2016. gledali edukativnu predstavu Igora Bakse u Katoličkom domu Čakovec.