Blog

DANI GRIGORA VITEZA U NOVOJ GRADIŠKI

U utorak, 25. veljače 2014.g., na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška održan je vedri program tradicionalne manifestacije „DANI GRIGORA VITEZA“ , posvećene našem zavičajniku i jednom od najvećih imena hrvatskog, ali i europskog i svjetskog pjesništva za djecu, u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška, Dječjeg vrtića Nova Gradiška te novogradiške Osnovne škole  Ljudevita Gaja.

Učenici  OŠ Ljudevita Gaja,  kostimirani i s maštovitim rekvizitima,  izveli su recitatorsko-scensko kazivanje „PJESNIK DOBROTE“ (pjesme „Kako živi Antuntun“, „Svirala od vrbe“, „Pjesma lude gljive“, „Djed sa žutim šeširom“ te poznati Vitezov igrokaz „Ogledalce“) za što su simbolično darivani „čarobnim pjesničkim pisaljkama“  i  “antuntunovskim bombonima“. “Bubamarci“ i „Bubamarice“ te „Pužice“ i „Pužići“ iz vrtića „Radost“ i „Maslačak“ darivali su nazočne spletom „mirisnih“ proljetnih pjesama o cvijeću, kojim su bili urešeni, te scensko-likovnom izvedbom antologijske pjesme „Kako živi Antuntun“. Djeca su se obradovala malom daru Gradske knjižnice –  „zaljubljivim“ bombonima te izložbom brojnih izdanja knjiga i slikovnica njihovog omiljenog pjesnika Grigora Viteza.

Dani Grigora Viteza nastavili su se 26. veljače,  kada su prostor Gradske knjižnice ponovno počastila  djeca iz starije vrtićke  skupine „Bubamare“ ilustracijom priča „Razbojnik sa žutom pjegom“ i skupina „Pužići“ koja je zaslužna za likovnu radionicu „Kako živi Antuntun“.

Gradska knjižnica Nova Gradiška