Blog

DJECA GRADU-GRAD DJECI UZ 267. ROĐENDAN GRADA NOVA GRADIŠKA

U prigodi Dana grada – 8. prosinca djeca su na razne načine darivala svoj grad. U Domu kulture cjelovečernje  koncerte održali su  Folklorni ansambl mladih i Gradska glazba, a polaznici Glazbenoga odjela novogradiške Osnovne škole „Mato Lovrak“ upriličili su koncert tradicionalno  u Crkvi sv. Terezije Avilske.

U povodu Dana grada u velikoj je Gradskoj vijećnici, u nazočnosti novogradiškog gradonačelnika  i gradskih vijećnika,  održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND Nova Gradiška. Tradicionalno, uz  Dana grada i najmlađi novogradiščani, polaznici odgojnih skupina vrtića „Radost“ i „Maslačak“ uputili su glazbeno-scenskim programom u velikoj Gradskoj vijećnici  čestitku svome gradu za rođendan, koju su primili zamjenici gradonačelnika Grada Nova Gradiška.

Učenici gradskih osnovnih škola  „Mato Lovrak“ i Ljudevita Gaja te Elektrotehničke i ekonomske škole izložili su radove iz Klubova mladih tehničara na izložbi Zajednice tehničke kulture, upriličene također povodom Dana grada.

Darivanje uz Dan grada i ove je godine bilo uzajamno – Grad je djeci darovao obnovljen Dječji vrtić „Radost“ i klizalište u centru grada.

Na svečanoj sjednici uz Dan grada, Medalja Grada Nova Gradiška  dodijeljena je  Ivici Matoševiću, odličnom učeniku 3. razreda Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška , za postignute sportske rezultate u  Šahovskom  klubu, te  Školskom tamburaškom orkestru  Ljupina, za desetogodišnji   rad na  promicanju  tradicionalnih i kulturnih obilježja novogradiškog kraja. Grb Grada  dobila je  obitelj Tkalčec, višečlana obitelj s devetero djece, koja je iznimno angažirana u društvenom i kulturnom životu grada, kao i u župnoj zajednici. Najveće priznanje Grada – Nagradu Grada dobila je HKUU „Trenk“, pri kojoj  djeluje i dječja folklorna skupina,  za hvale vrijedan rad na očuvanju kulturne i folklorne baštine grada Nova Gradiška.