Blog

DJECA IZ POPLAVLJENIH PODRUČJA SLAVONIJE NA LJETOVANJU U POREČU

Od 24.-29. kolovoza udruženim snagama Zveza prijateljev mladine i Društava Naša djeca iz Slovenije i Hrvatske te uz podršku Grada Poreča u Odgojno-obrazovnom i rekreativnom centru VIRC u Poreču organizirat će se ljetovanje za 50-ak djece iz Gunje i poplavljenih područja Slavonije.

Riječ je o skupini djece i volontera okupljenih oko igraonice „Ganja“ trenutno smještenih u kontejnerskom naselju u Gunji. Od početka kako se dogodila poplava te tijekom svih ovih ljetnih mjeseci volonteri iz Društva Naša djeca Vinkovci i Društva psihologa Vukovarsko-srijemske županije organiziraju svakodnevne kreativne radionice za djecu te im pružaju psihološku pomoć kako bi se uljepšalo slobodno vrijeme djece i ublažile posljedice odvajanja od njihovih domova.

Inicijativa za ljetovanjem djece s poplavljenih područja u Poreču krenula od Zveze prijateljev mladine Maribor i Saveza društava Naša djeca Hrvatske koji su prije dvije godine surađivali na projektu „Djeca i mladi ne priznaju granice“ u okviru IPA prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska te temeljem uspješne suradnje Zveze prijateljev mladine Maribor i Grada Poreča-Parenzo na projektu „Jadranska mladinska ideja“.

Tijekom petodnevnog boravka malih Slavonaca i volontera igraonice „Ganja“, Zveza prijateljev mladine Maribor osigurala je besplatni smještaj i prehranu, dok će ih u predahu od sunca i mora zabavljati i učiti raznim vještinama u kreativnim radionicama i igraonicama volonteri iz Društva Naša djeca Poreč. 

Grad Poreč-Parenzo osigurao je sredstva za prijevoz djece, a cijelu su akciju podržale i Hrvatske autoceste i BINA Istra omogućivši besplatne cestarine.

Savez društava Naša djeca Hrvatske zahvaljuje svim partnerima i prijateljima djece na osiguranju ljetovanja djece s poplavljenih područja u Poreču!