Blog

LJETNA ŠKOLA INFORMATIKE U DRAMLJU

Početkom srpnja u hostelu Čakovec u Dramlju održala se sedmodnevna prva Ljetna škola informatike u organizaciji Društva naša djeca Čakovec i gospođe Gordane Šoltić Siladi, a uz veliku potporu Stanorada i gospodina Mađarića koji je osigurao potrebnu infrastrukturu. U radu škole sudjelovalo je 26 djece iz područja grada Čakovca te učitelji mentori Damir Kovačić i Ivana Ružić.

Uz uživanje u ljetnim radostima na Jadranu, djeca su razvijala svoja znanja i vještine iz područja programiranja. Kroz radionice učenici su upoznali alat za izradu računalnih igara Game maker, izradili svoje prve računalne igre te samostalno osmislili i izradili multimedijalne razglednice u alatu Scratch.

U edukativan rad Škole uključila se i učiteljica mentorica Maja Barbić koja je vodila jednu od radionica. Sveučilišne profesorice dr. sc. Marina Čičin Šain i Snježana Babić bile su posebni gosti naše škole koje su nam pokazale i naučile nas igrati društvene igre na otvorenom za učenje i razvoj algoritmaskog načina razmišljanja.

Djeca su se aktivno uključila i u videokonferencijski sastanak ambasadora EU Code Weeka na kojem su predstavili rad naše Škole. Ljetna škola informatike održana je na inicijativu gradonačelnika grada Čakovca gospodina Stjepana Kovača, a dio je europske inicijative za promicanje programiranja #codeEU čija je ambasadorica u RH Ivana Ružić, učiteljica informatike u I. OŠ Čakovec.

Više o aktivnostima i radu Ljetne škole informatike možete pogledati na:

https://www.facebook.com/groups/1484798865084193/