Blog

“Djeca OKO nas” u Gvozdu, kroz objektiv Saše Pjanića!

Druga postaja projekta “Djeca OKO nas” koji se bavi odgojem za obrazovanje o dječjim pravima, identitetom nacionalnih manjina i multikulturalizmom, bio je Vrginmost.  Družili smo se sa članicama Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbor Vrginmost, točnije sa Radom i Ognjenom koji su nam se priključili u projektu “Djeca OKO nas”. Obitelj Linta nas je ugostila na svom OPG-u, a cjelokupnu koordinaciju oko snimanja je vodila gđa. Senka Crevar koja je ujedno i voditeljica SKUD-a Prosvjeta, pododbora Vrginmost.

Ciljevi SKUD-a su: očuvanje i razvijanje nacionalnog identiteta Srba u Republici Hrvatskoj, upoznavanje, razvijanje i njegovanje kulturno – povijesne tradicije Srba u Republici Hrvatskoj, jačanje i učvršćivanje dobrih i humanih odnosa s većinskim, hrvatskim narodom i pripadnicima drugih manjinskih naroda u Republici Hrvatskoj i razvijanje kulturne, prosvjetne, znanstvene i druge suradnje s ostalim organizacijama srpskog naroda iz drugih zemalja.

Kroz ljepotu fotografije, cilj projekta „Djeca OKO nas” je prikazati ljepotu i bogatstvo raznolikosti kojom smo okruženi. Dok se tijekom projekta planira povećati informiranost, podići razina znanja i svijesti osnovnoškolaca o dječjim pravima, identitetu nacionalnih i manjinskih skupina koje žive u različitim hrvatskim regijama.

Pogledajte atmosferu sa snimanja u Općini Gvozd i našeg Sašu Pjanića u akciji, sljedeća postaja nam je Primorsko-goranska županija!

Pratite “Djecu OKO nas” i planirajte prvi vikend u lipnju 2022. za posjet izložbi! STAY TUNED FOR MORE:-)