Blog

DJEČJA POKLADNA POVORKA U NOVOJ GRADIŠKI

U organizaciji Društva Naša djeca i Turističke zajednice Nove Gradiške, a pod pokroviteljstvom Grada Nove Gradiške,  održana je 1. ožujka 2014. godine dječja pokladna povorka. Bilo je to ujedno i otvorenje Pokladnih dana u Novoj Gradiški.

Pozivu organizatora odazvale su se djeca i učitelji  dviju gradskih osnovnih škola , djeca i odgojitelji starijih vrtićkih skupina Dječjeg  vrtića Nova Gradiška i programa predškolske naobrazbe. Predvođena Gradskom glazbom i mlađom skupinom Mažoretkinja grada Nove Gradiške povorka  veselih kauboja, gusara, vanzemaljaca, paukova, štrumfova, kukuruzića, Miki i Mini Mousa,…  prošla je ulicama grada i došla do glavnog trga i pozornice gdje je održan zabavni program. U ime djece grada ključeve grada preuzela je  Gabrijela Mijatović.  Maskirane skupine predstavile su se okupljenim sugrađanima pjesmom i plesom.

U provedbi ove već tradicionalne manifestacije u Novoj Gradiški pomogli su i članovi Dječjeg foruma i Dječjeg Gradskog vijeća koji su sudionicima  povorke dijelili pokladne krafne i topli čaj.