Blog

NATJEČAJ ZA NAJORIGINALNIJE DJEČJE RADOVE NA TEMU “BUDI NEOVISAN”

Djeco i voditelji iz Društava Naša djeca, Dječjih foruma, Dječjih vijeća, vrtića i osnovnih škola!

Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca se prošle godine (2013.) uključio u novi projekt „Budi neovisan – prevencija ovisnosti kod djece u Društvima Naša djeca“ s ciljem prevencije ovisnosti djece i mladih usmjerenih promicanju zdravih stilova života.

Zahvaljujući potpori  Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske u 2014. godini, nastavljamo s projektom sa željom da u projekt uključimo djecu i vrtićke i osnovnoškolske dobi, kao i širu lokalnu zajednicu.

S tim ciljem Savez društava Naša djeca Vas poziva na Natječaj za najoriginalnije dječje radove „Budi neovisan” na temu prevencije ovisnosti i promociju zdravih stilova života u šest kategorija dječjeg stvaralaštva: dječja poruka, slogan, crtež (ili poruka i crtež), strip-priča, internet-priča, fotografija.

Na natječaj svoje radove mogu poslati:  djeca iz vrtića, učenici osnovnih škola, djeca polaznici kreativnih radionica Društava Naša djeca, djeca iz Dječjih foruma i Dječjih gradskih/općinskih vijeća koji će uz pomoć svojih mentora, voditelja, odgajatelja i učitelja osmisliti i izraditi svoje dječje radove.

Djeco, putem tih radova i svoje kreativnosti probajte nam približiti svoje mišljenje, informacije, stav ili možda iskustvo koje imate kada su u pitanju ovisnosti. Što utječe na vas da oponašate odrasle, da mislite da su cigarete, alkohol i opijati „cool”, zašto se želite dokazati među vršnjacima te kako biste svojim originalnim uratkom drugu djecu potaknuli da umjesto cigareta, pića, opojnih sredstava, previše interneta, igara na sreću izaberu djetinjstvo bez razvijanja ovisnosti, već zdravlje i zdrave životne stilove (kreativne sadržaje, tjelesne aktivnosti, druženje bez alkohola i slično).

Dječje radove možete dostaviti u originalu u kuverti (crteže, strip-priče, poruke i crteže) ili na CD-u (izbor poruka, slogana, fotografija) na adresu:

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Amruševa 10/IV

10 000 Zagreb

s naznakom „Budi neovisan”.

Rok za dostavu cjelokupnog materijala je 15. travnja 2014.

VESELIMO SE SURADNJI I ZAHVALJUJEMO ŠTO ĆETE SE UKLJUČITI U OVU AKCIJU!

 

Ovdje možete preuzeti upute za prijavu na natječaj, a ovdje preuzmite prijavnicu.

Ukoliko želite da vam pošaljemo plakat projekta poštom, javite nam vašu adresu u Savez DND telefonom, e-poštom ili preko formulara za kontakt.

UVIJEK IMAŠ MOGUĆNOST IZBORA

BUDI NEOVISAN