Blog

Dječje gradsko vijeće Zaboka u posjetu predsjedniku Stjepanu Mesiću

U subotu 5. prosinca 2009., predsjednik Stjepan Mesić primio je članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaboka te aktivistice Društva Naša djeca Zabok Sonju Borovčak, Tamaru Miletić Damjanović, Romanu Turk, Andreju Šagud i Jasenku Borovčak.

Povod posjeta bilo je nedavno obilježavanje 20 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta te Dan volontera koji se obilježavao upravo u tu subotu obzirom da se aktivnosti i programi u DND-u Zabok provode volonterski.

Na samom početku djeca su iznenadila Predsjednika i pomalo „zbunila“ protokol pjesmom Kad si sretan.

Predsjednica DND-a Sonja Borovčak pozdravila je Predsjednika u ime sve djece grada Zaboka koji ponosno nosi titulu Grad Zabok-prijatelj djece te ga upoznala s radom Društva Naša djeca i aktivnostima koje provodi za poboljšanje života djece u gradu Zaboku. Predsjedniku se obratio Karlo Kralj, 16-godišnjak koji je prošao kroz sve aktivnosti i programe DND-a, a sad kao aktivist DND-a iznio je Predsjedniku važnost postojanja i djelovanja udruge te koliko je ponosan što je član jednog takvog društva.

U ime Dječjeg gradskog vijeća Predsjedniku se obratila dječja gradonačelnica Ida Hamer , predala mu prigodan poklon i iznijela važnost dječje participacije u donošenju odluka vezano za djecu u gradu Zaboku te projekte koje je DGV provodilo i planove za budućnost.

Jasenka Borovčak, voditeljica DGV Zabok