Blog

DJEČJE LJETNE IGRE U PRELOGU

U nedjelju 7. rujna 2014. godine održane su Dječje ljetne igre u Prelogu u Parku Mladosti gdje su se okupile sljedeće ekipe: „Bistrići“ iz Donjeg Vidovca, „Bobice“ iz Donjeg Mihaljevca, „Mangići“ iz Svete Marije, „Korpići“ iz Kotoribe i domaćini „Krijesnice“. Organizator ovogodišnjih Dječjih igara bilo je Društvo „Naša djeca“ Prelog.

Prije početka igara gostima se s pjesmom predstavio dječji pjevački zbor „Maleni“ s voditeljicom Jasminkom Pervan, a nakon druge igre nastupila su i djeca koja su na Ljetnim radionicama Grada Preloga učila koreografiju na ples „Footloose“ na radionici „Plesna radost“ s voditeljicama Kristinom Najman i Marijom Grabant. Djeca su se natjecala u pet igara: „Reket i loptica savršen par“, „Balon glave čuva“, „Guranje lopte“, „Kuglanje u paru“ i „Brzo s vrećom“. Ekipa iz Kotoribe „Korpići“ zasluženo je osvojila prvo mjesto u ovogodišnjem natjecanju, dok su domaćini „Krijesnice“ osvojili drugo mjesto. Čestitke svim sudionicima jer je najvažnije sudjelovati i zabaviti se.

Predsjednica DND-a Prelog Brankica Mezga svim je ekipama podijelila nagrade, a pobjednicima i prelazni pehar koji će ostati kod njih do sljedećih Dječjih ljetnih igara kada će ga predati novim prvacima. Nakon zabavnih i uzbudljivih igara svi su sudionici bili počašćeni pizzama, sokovima, zdravim jabukama, a odrasli i kavom. Nakon druženja sudionici su se rastali i ugodnom ozračju te poželjeli sretan put kućama i sretan ostanak domaćinima do sljedećeg viđenja u Donjem Mihaljevcu.

Sponzori ovogodišnjih igara bili su: Nogometni klub Mladost i Speedway klub – ustupanje terena i razglasa, firma Kvantum i gđa. Ines Matjačić- donacija majica za natjecatelje i voditelje, Grad Prelog – pokloni i okrepa za sudionike, Društvo „Naša djeca“ Prelog – volonterke Brankica Mezga, Petra Hatlak, Sanja Belić, Natalija Blažeka, Kristina Najman, Marija Grabant, Maja Slaviček i Sanela Horvat, Dječji pjevački zbor „Maleni“, plesna skupina „Plesna radost“ te voditelj igara Željko Sokač.