Blog

DJEČJE VIJEĆE ČAKOVEC U OPATIJI

Dječje gradsko vijeće Opatija je u utorak 9. lipnja  ugostilo  delegaciju djece vijećnika iz Dječjeg vijeća Grada Čakovca, u pratnji svojih voditelja i članova gradske koordinacije.

Goste iz Dječjeg vijeća Grada Čakovca su u gradskoj vijećnici pozdravili zamjenik gradonačelnik Grada Opatije s novo izabranom dječjom gradonačelnicom  Leom Leonardom Pašić te vijećnici DGV Opatija,  predstavnici Koordinacije DGV-a i djelatnici Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije. Predsjednik DGV Opatija Ivan Tancabel predstavio je rad opatijskog vijeća kako su vijećnici iz Čakovca i njihovi voditelji došli u Opatiju radi razmijene iskustva s našim dječjim vijećnicima,  a povodom  obilježavanja i konstituiranja 10. saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatija. Vijećnici su izmijenili prigodne darove.

 

Posjeta malih vijećnika iz Čakovca bila je prilika da djeca upoznaju Opatiju, pa su ih nakon primanja u vijećnici volonteri Društva Naša djeca Opatija proveli kroz Opatiju interaktivnim obilaskom i upoznavanjem Opatije – „Potraga za opatijskim blagom“  te posjetom Hrvatskom muzeju turizma. Nakon zanimljivog obilaska Opatije, gosti iz Čakovca posjetili su novu sportsku dvoranu M. Cvetković, te u popodnevnim satima uživali na našim plažama.

Sanja Škorić

Tajnica DND Opatija