Blog

DJEČJI DOČEK NOVE GODINE U OGULINU

U Ogulinu je 31. prosinca 2017. održan Dječji doček Nove godine. Iako po prvi puta, ovaj je događaj privukao veliki broj ljudi, ponajviše djece. Okupljanje na Trgu kod golubice počelo je oko 10 sati, a do podneva, kada je i dočekana dječja Nova godina, nastupile su Ogulinske mažoretkinje i Jagor bend s Dorom i Natali. Točno u podne ispaljen je vatromet konfeta i poslužena je torta Hotela Frankopan. Program su vodili Dubravko Dragičević i Dražen Grgurić uz nezaobilaznog Miru Turkovića, koji je bio zadužen za veselu atmosferu i pregršt dobre muzike.

Okupljeno mnoštvo, uz čestitke za Novu godinu, pozdravile su Sonja Drašković ravnateljica TZ grada Ogulina, Ivana Salopek Šumonja, dogradonačelnica grada Ogulina i Ljiljana Kaurić, predsjednica DND- a Ogulin. Svi sudionici mogli su sudjelovati u bogatoj i besplatnoj tomboli, koju su organizirali i vodili dječji vijećnici DGV Grada Ogulina. U kratkom roku podjeljeno je 700 tombola, tako da je i organizator ostao iznenađen sa velikim odazivom i posjetom. Nagrade u tomboli osigurali su Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, Školska knjiga, Društvo Naša djeca Ogulin, Hotel Frankopan te poduzeća Infolab, Moj ured, Max studio i Limarija Mili. Prvu nagradu u tomboli, put u Toskanu, osigurala je Putnička agencija Klek iz Ogulina.

Organizatori ove manifestacije bili su Grad Ogulin, Društvo Naša djeca Ogulin, Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina, Turistička zajednica grada Ogulina i Pučko otvoreno učilište Ogulin. Medijski pokrovitelji bili su Radio Ogulin, Og portal i Foto IN. Svi su se oni pobrinuli da ovo bude poseban i nezaboravan dan za one najmlađe, sa ostvarenjem svih želja u 2018. godini. Namjera je organizatora da ova manifestacija postane i tradicionalna.