Blog

DJEČJI FORUM GRADA SAMOBORA U POSJETU HRVATSKOM SABORU

Članovi Dječjeg foruma i predstavnici 6., 7. i 8. razreda samoborskih osnovnih škola posjetili su danas Hrvatski sabor. Ugostio ih je gradonačelnik Grada Samobora i saborski zastupnik Krešo Beljak.  Djeca su imala priliku prošetati zgradom Hrvatskog sabora, zaviriti u razne dvorane, čak i prisustvovati sjednici, gledajući je sa balkona. Nakon obilaska gradonačelnik Beljak dočekao ih je na simulaciji sjednice. Simuliranoj sjednici osim gradonačelnika, predsjedali su i zamjenica gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković i predsjednik Dječjeg foruma, Petar Jurišić.

U druženju i razgovoru s učenicima, gradonačelnik Beljak obećao je kako će se u svom radu na obje funkcije i dalje zalagati za bolju budućnost mladih. Učenici su gradonačelniku imali prilike postavljati i pitanja, a on im je u odgovorima najavio skoru izgradnju bazena, čim se za to stvore uvjeti, ukratko objasnio kako funkcionira proračun Grada Samobora, ali se i osvrnuo i na situaciju u cijeloj državi te objasnio kako izgleda njegov prosječni dan u Saboru.

Na taj način obilježen je i Dječji tjedan koji se početkom listopada održava u svim gradovima i općinama sa statusom Grada – prijatelja djece pa tako i u Samoboru.