Blog

SUSRET DJECE S GRADONAČELNIKOM GRADA SLATINE

Predstavnici Dječjeg vrtića Zeko s ravnateljicom Sanelom Valpovac, Dječjeg vrtića Suncokret s ravnateljicom Snježanom Dupan Lovrić, Osnovne škole Josipa Kozarca i Dječjeg foruma Osmijeh s voditeljicom Dječjeg foruma Osmijeh Agatom Bočkai i ravnateljicom Ksenijom Vujanović-Juras te predstavnici Osnovne škole Eugena Kumičića i Dječjeg foruma Mladost s voditeljicom Dječjeg foruma Mladost Elvirom Vujčić i ravnateljicom Božicom Majhen, a u organizaciji Društva “Naša djeca” Slatina sudjelovali su danas na veselom i razigranom susretu s gradonačenikom Grada Slatine, prof. Denisom Ostrošićem povodom Dječjeg tjedna 2018., a na Međunarodni dan djeteta koji se obilježava 1.10.2018.

Susretu je nazočio te pozdravio sve prisutne i pročelnik Krunoslav Šarabok.

Susret djece s gradonačelnikom započeo je (kako drugačije) nego pjesmom i smijehom. Predstavnici slatinskih vrtića – Zara, Marko, Mia i Inna objasnili su gradonačelniku što vole i što ne vole i uistinu se sprijateljili s gradonačelnikom, a predstavnici škola – članovi Dječjih foruma Lana, Gala, Hana, Matea, Tea i Lara ispričali su o boravku na Susretu Dječjih foruma u Poreču, radu u Forumima te planovima rada.

Gradonačelnik je sa svakim djetetom ponaosob razgovarao te se kod ravnateljica zanimao za rad u vrtićima i školama kao i za planove aktivnosti u narednom razdoblju. Najavio je i novosti vezano za uređenje vrtića te ulaganja u dječja igrališta kao i predstojeće aktivnosti Grada i Gradske uprave vezano za djecu.

Za uspomenu na Susret djece s gradonačelnikom u Dječjem tjednu 2018., a i za zahvalu što Grad Slatina i Gradonačelnik puno truda i sredstava ulažu baš u opremanju, izgradnji i uređenju dječjih igrališta, te u djecu i da djeci u gradu bude ljepše i bolje, gradonačelniku su djeca darovala likovni rad Ive Lovčanin iz 2015., tada učenice 2. razreda osnovne škole Josipa Kozarca na kojem je Iva nacrtala svoje (a i za puno Slatinčana) omiljeno igralište za koje je gradonačelnik najavio da je u obnovi.

Sretni i ponosni što je Gradonačelnik primio djecu baš na prvi dan Dječjeg tjedna i na Međunarodni dan, nastavljamo s aktivnostima povodom Dječjeg tjedna 2018.

U srijedu, 3.10.2018. s početkom u 18 sati u Velikoj vijećnici (Hrvatski dom) održat će se zajednička sjednica Koordinacijskog odbora Gradovi-općine prijatelji djece i djece Dječjih foruma i Dječjeg gradskog vijeća Grada Slatine.

 

Preuzeto sa stranice: http://dnd-slatina.hr/susret-djece-s-gradonacelnikom-grada-slatine-1-10-2018/