Blog

DJEČJI FORUMI NASTAVLJAJU SA SVOJIM AKTIVNOSTIMA I U 2017. GODINI

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine dodijelio sredstva za provedbu dugogodišnjeg projekta / programa „Dječji forumi u prilogu promicanja i ostvarivanja prava djeteta“ s čijom provedbom nastavljamo i u 2017. godini.

Projektom aktivnog sudjelovanja djece kroz aktivnosti Dječjih foruma naš je cilj stvaranje zajednica u kojim se u potpunosti ostvaruju prava djece.

U okviru projekta u 2017. godini predviđene su aktivnosti:

  • Savjetovanje voditelja/mentora Dječjih foruma
  • Tematska sjednica predstavnika djece Dječjih foruma i saborskih zastupnika u Hrvatskom saboru
  • Susret Dječjih foruma Hrvatske u Zagrebu
  • Seminar za nove voditelje/mentore za pokretanje i osnivanje novih DF-a

Dječji forumi koji su se prijavili za sudjelovanje u ovogodišnjem projektu Savez DND dolaze iz Društava „Naša djeca“ Čakovec, Kutina, Nova Gradiška, Opatija, Prelog, Ravna Gora, Slatina, Tuhelj, Varaždin, Virje i Zabok. Oni će biti izravno uključeni u navedene aktivnosti. Osim toga, ove aktivnosti poticat ćemo i putem cijele mreže ostalih Dječjih foruma kako bismo se međusobno jačali i razmjenjivali vrijedna iskustva.

Kao zajednička tema svih Dječjih foruma, ove godine bit će nam u znaku 17 globalnih ciljeva UN-a za održivi razvoj. Savez DND-a prepoznao je globalan Program održivog razvoja kao izuzetno važan i vrijedan jer promiče i stvaranje održivih vrijednosti za djecu te bolji položaj djece u društvu te sudjeluje u Razvojnoj Agendi 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj usvojenoj na Summitu o održivom razvoju, održanom 25. rujna 2015. godine. Države članice Ujedinjenih naroda usvojile su Program održivog razvoja do 2030. godine, koji sadrži 17 Ciljeva održivog razvoja s ciljem iskorjenjivanja siromaštva, borbe protiv neravnopravnosti i nepravde i rješavanja pitanja klimatskih promjena do 2030. godine. Čelnici zemalja ističu da se globalni ciljevi za sljedećih 30 godina ne odnose samo na zemlje u razvoju i siromašne zemlje, već da su one obveza i odgovornost svih zemalja u suzbijanju nejednakosti, siromaštva, neravnopravnosti i odgovora na klimatske promjene i održivi razvoj općenito. Program održivog razvoja poslužit će kao smjernica u provedbi ovoga projekta.

 

Pozivamo Vas da nas o svojim svakodnevnim i tjednim aktivnostima o Dječjim forumima diljem Hrvatske informirate i izvještavate kraćim izvješćem i do pet fotografija, kako bismo predstavljali Vaša iskustva u javnosti na mail: karolina@savez-dnd.hr

Na sljedećem linku na stranicama Saveza DND pogledajte video uratke nastale u okviru kampanje “17 globalnih ciljeva za održivi razvoj”:

http://www.savez-dnd.hr/category/globalni-ciljevi-za-odrzivi-razvoj-do-2030/  

http://www.savez-dnd.hr/category/globalni-ciljevi-za-odrzivi-razvoj-do-2030/page/2/

Za sve važne informacije o projektnim aktivnostima u 2017., kao i upite za rad, javite se na mail: sanja@savez-dnd.hr ili info@savez-dnd.hr

 

Savez DND Hrvatske:

Sanja Škorić,

Voditeljica projekta

„Dječji forumi u prilog promicanja i ostvarivanja prava djeteta“