Blog

DJEČJI GRADSKI VIJEĆNICI SPLITA I SOLINA ŽELE DIGITALIZACIJU U SVOJIM ŠKOLAMA

Povodom Dječjeg tjedna koji se ove godine obilježava pod motom „Ljubav djeci prije svega!“ u atriju zgrade splitske Gradske uprave susrela su se dva dječja gradska vijeća, splitsko i solinsko.

Uz 28 dječjih vijećnika Grada Splita i 21 dječjeg vijećnika Grada Solina, na njihovom susretu su bili gradonačelnik, Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović, gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević te voditeljice dječjih gradskih vijeća Anđelka Visković i Radojka Bućan.

Bila je to prigoda da svi sudionici u otvorenom razgovoru i međusobnom postavljanju pitanja zajedno utvrde probleme, rješenja i svoja viđenja grada – prijatelja djece, a gradonačelnici Splita i Solina nisu imali lak zadatak, jer su izvještaje o svom radu morali polagati djeci.

„Sjednica Gradskog vijeća za svakog gradonačelnika je zahtjevan posao, a ova današnja me posebno veseli, jer je prva zajednička sjednica dječjih predstavničkih tijela Splita i Solina“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara ističući kako su Split i Solin oduvijek odlično surađivali što će činiti i u budućnosti. Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević posebno je, kako je rekao ponosan na dvije titule koje nosi Grad Solin kao najmlađi grad u Republici Hrvatskoj, a to su Grad- prijatelj djece i Grad – prijatelj obitelji.

Uz ono uobičajeno pitanje: „Što vas je motiviralo da postane gradonačelnik?“, dječji gradski vijećnici i vijećnice postavljali su vrlo konkretna pitanja gradonačelnicima Splita i Solina, kao što su pitanja sigurnosti prometnica oko školskih zgrada, problemi iseljavanja ljudi iz gradske jezgre te rješavanje odlagališta otpada u Karepovcu.

Požalio se i jedan solinski vijećnik na težinu svoje školske torbe, a zatim su dječji vijećnici uz potporu oba gradonačelnika s današnje zajedničke sjednice uputili i jasan prijedlog ministrici znanosti i obrazovanja, Blaženki Divjak da žele uvesti digitalizaciju u svojim školama i knjige zamijeniti tabletima.

Izvor: http://www.split.hr/Default.aspx?art=9114&sec=2