Blog

DJEČJI FORUM PRED OSNIVANJEM U SAMOBORU

Samoborski školarci itekako imaju puno prijedloga vezanih uz ponudu njima zanimljivih sadržaja u gradu. Kako bi čuli njihov glas, povodom Dječjeg tjedna, pozvani su u Bunker, gdje su s njima razgovarale zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda i buduća voditeljica Dječjeg foruma Bernardica Petravić, inače pedagoginja u OŠ Bogumila Tonija.

Zanimanje djece bio je povod i za odluku o osnivanju Dječjeg foruma koji će se sastajati na razini svih samoborskih škola najmanje jednom u polugodištu, s ciljem većeg uključivanja djece u kreiranje života u gradu.

Prvi su se sastali učenici 7. i 8. razreda OŠ Samobor i OŠ Bogumila Tonija, a uskoro će se ovakvi sastanci proširiti i na preostale tri škole. Među najboljim stvarima u Samoboru istaknuli su izvrsnu ponudu sportskih sadržaja, uređenost grada, otvorenje Bunkera, programe u kinu, klizalište, dječja igrališta, bazen na Vugrinščaku, shopping galeriju, palačinkarnicu i glazbenu školu.

Istaknuli su i nekoliko tema o kojima bi željeli dodatno razgovarati, to je prvenstveno zatvoreni bazen, ponuda radionica u Bunkeru, programi i za niže razrede osnovnih škola, više kino projekcija, dodatne sprave u parku za pse i kafić za djecu.

Učenici su pozvani da prate događanja u Bunkeru i aktivno se uključuju u realizaciju programa, u kojima će se svakako naći prostora i za sve njihove želje i potrebe.