Blog

DJEČJI TJEDAN 2016. U OZLJU

I ove je godine, Društvo Naša djeca Ozalj obilježilo prigodnim sadržajima Dječji tjedan. Učinili smo to u suradnji s različitim ustanovama, institucijama, klubovima i pojedincima s područja Ozlja i Karlovca.

A evo u čemu se sve djeca grada Ozlja mogla sudjelovati ove godine.

Otvorenje Dječjeg tjedna obilježeno je primanjem predstavnika Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj i Osnovne škole “Slava Raškaj” Ozalj u uredu gradonačelnice. Zbog spriječenosti gradonačelnice poslovnim obvezama ugostile su ih zamjenica gradonačelnice i pročelnica koje su saslušale njihove želje i potrebe.

Mališani Dječjeg vrtića Zvončić poželjeli su tako bazen, kino, zoološki vrt, nogometno i rukometno igralište, klizalište, shopping centar, hotel…, dok su učenici viših razreda zaželjeli imati bazen, igralište u Vivodini, ormarić za osobne stvari za svakog učenika i disco. Zamjenica gradonačelnice poručila je našim najmlađim sugrađanima kako će dobro proučiti sve njihove želje.

Utorak je bio u znaku proglašenja pobjednika na natječaju za izradu eko-društvene igre, uručenja nagrade i naravno, igranja raznih društvenih igara. U suradnji sa ekološkom skupinom Osnovne škole „Slava Raškaj“ Ozalj, čija je voditeljica Ana Brunski, profesorica geografije, prethodno je, u trajanju od dva tjedna, otvoren natječaj izrade eko-društvenih igara za djecu, a prijaviti su se mogli osnovnoškolci s područja Ozlja i okolice.

Trećeg dana Dječjeg tjedna, pod motom „Sportom protiv nasilja“, a uz suradnju Taekwondo kluba Ozalj pod vodstvom trenerice Maje Lovras održane su zabavne i atraktivne sportske aktivnosti za djecu, dok je četvrti znak bio totalno rasplesan – u suradnji sa plesnom školom st.ART iz Karlovca prezentirali smo ples kao zdrav način provođenja slobodnog vremena. Djeca su i sama mogla iskušati plesne korake uz stručno vodstvo plesne voditeljice.

Petak je obilježilo otvaranje nove sezone Pričaonice i to kroz gostovanje dječje književnice iz Karlovca, Ivane Francišković koja je djeci pročitala svoju priču Prgava Vera, koju su prisutni zatim mogli i kupiti po promotivnoj cijeni, a zatim je uslijedilo i kreativno izražavanje na temu lika iz priče.

I na kraju, održali smo likovnu radionicu Naša Slava u čast ozaljske slikarice Slave Raškaj na temu ekologije. Pa smo tako u Zavičajnom muzeju Ozalj izrađivali hranilice za ptice i oslikavati lišće te pisali eko poruke.

Zahvaljujemo se svim suradnicima: Gradu Ozlju, Dječjem vrtiću Zvončić, Osnovnoj školi „Slava Raškaj“ Ozalj, Taekwondo klubu Ozalj, plesnoj školi st.ART, Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj, dječjoj književnici Ivani Francišković te Zavičajnom muzeju Ozalj.

Od sveg srca se zahvaljujemo svim našim volonterkama koje su i ove godine uložile svoje vrijeme, trud i ljubav da sadržaje djeci učine što raznolikijim, bogatijim, zabavnijim. I naravno, na kraju, hvala svoj djeci i roditeljima na sudjelovanju.

Vidimo se dogodine!