Blog

DJEČJI TJEDAN 2020. – NAJAVA

I ove vas godine pozivamo na zajedničko obilježavanje Dječjeg tjedna, koji počinje u ponedjeljak 5. listopada i traje do nedjelje, 11. listopada. Ovogodišnji Dječji tjedan je u znaku našeg 70-og rođendana, a smjernice za obilježavanje preuzmite ovdje.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

U smjernicama ćete naći i informacije o obljetničkim majicama, plakatima i drugim stvarima koje smo pripremili. Javite nam se na mail: karolina@savez-dnd.hr do 15. rujna kako biste osigurali da vam svi obljetnički materijali stignu na vrijeme. Također, na poveznici se nalaze i mjere za majice.

Veselimo se zajedničkom obilježavanju Dječjeg tjedna!