Blog

DJEČJI TJEDAN 2022. – NAJAVA

Kao i svake godine od davne 1953. pozivamo Vas da i ove godine osmislite, organizirate i da se uključite u obilježavanje Dječjeg tjedna u Hrvatskoj koji će trajati od ponedjeljka 3. listopada do nedjelje 9. listopada.

Dječji tjedan smo ove godine posvetili igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Informacije i upite o naručivanju plakata, dostavi programa i izvješća o aktivnostima slobodno ostavite na e-pošti: karolina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Karolina Grgić). Više informacija o obilježavanju Dječjeg tjedna naći ćete u smjernicama. file:///C:/Users/SavezDND/Downloads/final_Dje%C4%8Dji-tjedan-2022_smjernice-2022.pdf

Veselimo se zajedničkoj suradnji i objavi Vaših bogatih i raznovrsnih programa kojima ćete obogatiti aktivnosti s djecom i za djecu u svojim lokalnim sredinama!