Blog

DJEČJI TJEDAN OBILJEŽEN U OGULINU

U organizaciji  Društva Naša djeca Ogulin prvi tjedan u mjesecu listopadu tradicionalno se obilježava Dječji tjedan.

I ove godine članovi i volonteri pripremili su raznovrstan program u koji su bile uključene osnovne i srednje škole, dječji vrtić, gradska knjižnica i čitaonica, trgovačka društva, ustanove i udruge grada te pojedinci.

Tjedan smo započeli na Međunarodni dan djeteta kada smo krenuli sa pisanjem poruka odraslima na temu Ljubav djeci prije svega, a nastavljeno oslikavanjem vanjskog prostora svake škole i vrtića.

U suradnji sa lutkarskom skupinom Tintilinić održane su tri lutkarske predstave: za djecu vrtića i grada i za bolesnu djecu i osoblje na odjelu pedijatrije opće bolnice. Odrasli članovi, već tradicionalno,  posjetili su odjel rodilišta i pedijatrije, uručili prigodne poklone, te se uslikali sa malim Ozrenom koji je rođen dan prije našeg posjeta rodilištu.

Održan je i susret djece, članova DND, vrtića, osnovnih i srednjih škola grada u gradskoj vijećnici, a djecu su primili čelnici grada: zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Danijel Vukelja. Zamjenica Salopek Šumonja ovom je prigodom istaknula kako će Grad i dalje voditi brigu o najmađim, a uslijedilo je ugodno druženje te zajedničko fotografiranje za uspomenu.

U nastavku TD vijećnici IV saziva Dječjeg gradskog vijeća održali su svoju redovnu sjednicu na kojoj su podnijeli izvješća o radu od ožujka do listopada te planove za naredno razdoblje.

Povodom Međunarodnog dana djevojčica a u suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom te uz pomoć moderatorice Anđeline Vrankić održali smo uspješnu i zanimljivu kreativnu radionicu izrade nakita za mame i djevojčice (i sinove).

Dječji tjedan završili smo našom poznatom Bicikličokoromobilijadom u vožnji spretnosti i brzine, za djecu do 15 godina, sa prometalima: biciklima, rolama, romobilima, a od ove godine i hoverbordom. I  ove godine akcija je pobudila veliko zanimanje djece i roditelja. Svaki sudionik koji je došao na cilj dobio je priznanje i čokoladu, a najuspješniji diplomu i nagradu. Ovu manifestaciji organizirali smo uz pomoć djelatnika Policijske postaje Ogulin, auto škole Belaks te biciklističkog kluba Babaroga.

Ovoj akciji pridužile su se i članice Foruma za sigurno udomiteljstvo djece RH i Udruga Drvo života iz Ogulina, koje su imale svoj štand, dijelili letke i upoznali građane sa svojim aktivnostima, sve pod motom “Svako dijete treba obitelj”. Njihova članica, djevojčica Ema iz Murskog Središća, također je odvozila zadanu stazu i osvojila, na radost svoje mame, prigodan poklon i čokoladu.

Dječji tjedan u Ogulinu završava odlaskom na 22. Smotru dječjeg stvaralaštva djece u Čazmu gdje se predstavljamo u dramsko-scenskoj igri te izložbom fotografija povodom 25. godina osnutka mažoretkinja pri Društvu Naša djeca Ogulin.

Ljiljana Kaurić