DJEČJI TJEDAN U PLETERNICI

Ove godine Dječji tjedan se obilježio od 1. do 7. listopada, a svečano otvorenje je započelo ponedjeljkom, povorkom djece od OŠ fra Kaje Adžića Pleternica do Centra udruga gdje je svečano  otvoren Dječji tjedan,  ali i postavljen  izložbeni pano namijenjen djeci i klupe za odmor, između Centra udruga i Doma zdravlja. To je još jedan projekt DND-a, odnosno građanska akcija “Naš doprinos zajednici” za koju smo ostvarili podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te uz njihovu financijsku potporu uredilo se mjesto za odmor i postavio izložbeni pano za dječje radove pod nazivom Dječja umjetnost. Isto tako, na svečanom otvorenju djeca su sudjelovala u jednoj velikoj dječjoj likovnoj koloniji kako bi svoje radove donijeli u DND te ih izložili na novom panou.

U utorak i srijedu polaznici vrtića te korisnici programa za starije udruge Hrvatskog ženskog društva Pleternica posjetili su Kukuruzni labirint u Viškovcima gdje su se zajedno prisjetiti igara baka i djedova.

U srijedu u knjižnici bio je Dan otvorenih vrata udruga za djecu gdje su svoj rad predstavili volonteri koji rade s djecom. U knjižnici  održao se i susret djece Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnicom pod nazivom “Kakao s gradonačelnicom”.

U četvrtak se u organizaciji OŠ fra Kaje Adžića i DV Tratinčica održalo veliko sportsko natjecanje u prolasku poligona. U petak su se u knjižnici prikazivala dva filma – jedan igrani za djecu starije dobi – film Pan, a za mlađe animirani crtić. U subotu je održan Dječji sajam – sajam dječjih udruga tijekom kojeg su se svojim nastupima predstavila  djeca. U nedjelju je održana Dječja sveta misa u župi, a poslijepodne i ples i zabava za djecu u  Centru udruga čime smo završili ovogodišnji Dječji tjedan.

Rebeka Lombar