Blog

DJEČJI TJEDAN U BELIŠĆU

Društvo „Naša djeca“ Belišće i ove se godine uključilo u obilježavanje Dječjeg tjedna od 3. do 9. listopada. Tijekom cijelog tjedna bilo je mnoštvo aktivnosti s djecom i za djecu. U Maloj vijećnici grada Belišća zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonijom Andrašek Barić srdačno je dočekao članove Dječjeg vijeća grada Belišća s voditeljicom Ivanom Kovačević Ivanišić te članice Društva „Naša djeca“ na čelu s predsjednicom Ivanom Belcar povodom Dječjeg tjedna u Belišću.

Članovi Dječjeg vijeća predstavili su zamjeniku gradonačelnika svoje prijedloge i želje za još kvalitetnije uvjete života najmlađih stanovnika Belišća i prigradskih naselja. Puno pitanja bilo je vezano za sportski život grada te je na zadovoljstvo zamjenika gradonačelnika, ali i učenica i učenika, bilo govora o brojnim sportskim manifestacijama koja će se u budućem razdoblju odvijati u sklopu osvajanja titule Belišće – Europski grad sporta 2017. godine.

Nakon ugodnog razgovora i konstruktivne rasprave, predstavnicima su podijeljeni prigodni pokloni. Potom je u predvoju zgrade Gradske uprave otvorena izložba dječjih likovnih radova pod nazivom „Odrasli, čujte i nas“ na kojoj su nazočila i djeca iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ s odgojiteljicama, roditeljima i ravnateljem vrtića Zdenkom Glasovcem.

Program Dječjeg tjedna nastavljen je projekcijom crtanog filma za učenike drugog razreda u Velikoj vijećnici grada Belišća u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

U aktivnost crtanja kredama na centru grada i ispred škole te vrtića uključila su se djeca iz nižih razreda osnovne škole te svih vrtićkih skupina.

Program „Djeca djeci“ nastavljen je u srijedu kada su u vrtić došli 1.d i 2.d s učiteljicama Anitom i Karmen kako bi plesom, pjesmom i igrokazima razveselili najmlađe. U Centru za kulturu Sigmund Romberg održana je predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka pod nazivom „Ja magarac“. Ulaz je bio besplatan za svu djecu. U četvrtak je u grad Belišće stigla Igraonica Moltonko iz Osijeka s predstavom „Neobično gladna gusjenica“. Prva predstava bila je za djecu vrtića, a druge dvije za prve i druge razrede osnovne škole. Ulaz je također bio besplatan.

U petak su četiri šesta razreda osnovne škole sa svojim nastavnicama posjetila Muzej “Belišće”. Učenike je dočekao voditelj Muzeja Tomislav Kuna koji im je predstavio djelatnost belišćanskog Muzeja, što se u njemu nalazi te ponešto o osnivačima Belišća, obitelji Gutmann. Učenici su potom obišli prostore obje zgrade Muzeja te s velikim interesom proučavali povijest svog mjesta.

Isti dan učenici trećih i četvrtih razreda te učenici područne škole Vinogradci posjetili su DVD Belišće. Vatrogasci su pokazali što rade te kako i oni mogu postati vatrogasci.

U subotu je DND Belišće sudjelovao na Festivalu bundeva, tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“.

Iz DND-a Belišće upućuju zahvale svima na suradnji. Veliko hvala Gradu Belišću, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, Dječjem vrtiću „Maslačak“, Centru za kulturu Sigmung Romberg, DVD-u Belišće, Gradskoj knjižnici i čitaonici, Muzeju Belišće te svim pojedincima koji su pomogli u realizaciji obilježavanja Dječjeg tjedna.

Predsjednica DND Belišće

Ivana Belcar