Blog

DJEČJI TJEDAN U TUHLJU

Društvo Naša djeca Tuhelj je tijekom Dječjeg tjedna od 3. do 9. listopada organiziralo više aktivnosti za djecu i s djecom u suradnji s OŠ Lijepa naša. Tjedan je započeo okupljanjem učenika i učitelja na školskom igralištu uz izgovaranje tradicionalnog mota „Ljubav djeci prije svega“ i pjevanje pjesme „Kad si sretan“.

Za učenike razredne nastave organizirana je Mala olimpijada uz podjelu slatkih nagrada najuspješnijima.

Tijekom cijelog tjedna organizirale su se radionice dječjih prava i poruka „DAJ 10 ZA DJEČJA PRAVA“.

U srijedu u 13 sati u vijećnici Općine Tuhelj održana je zajednička sjednica članova DND i djece iz Dječjih foruma i Dječjeg vijeća te Vijeća učenika s dnevnim redom: Dječja prava danas za nas!

Tom je prilikom dječja načelnica Veronika Barlović zamjeniku Načelnika Mladenu Hercigonji predala Popis želja za djecu Tuhlja. Prostor za provođenje slobodnog vremena, uređenje dječjeg igrališta, sportski sadržaji te informatička oprema u školi, samo su dio potreba malih Tuhljana. Gospodin Hercigonja pohvalio je male tuheljske vijećnike zbog konkretnih prijedloga za poboljšanje Tuhlja te obećao da će u sljedećoj godini Općina pomoći školi urediti informatičku učionicu koja je već pomalo dotrajala.

djeca-u-opcini-x

Osvrnuvši se na rad Dječjeg vijeća proteklih godinu dana, dječja je načelnica istaknula projekt Veseli dječji hodnici, kojim se nastoje prikupiti sredstva za kupnju garderobnih ormarića za potrebe učenika tuheljske osnovne škole. Dosad je prikupljeno 12.075,00 kuna – rekla je dječja načelnica.

Četvrtak je bio dan uzbuđenja u školi na Danu zamijenjenih uloga. Učitelji su sjeli u klupe, a djecu i uzbuđeni roditelji imali su uloge učitelja i ostalih djelatnika škole. Sve uloge su vrlo uspješno obavljene uz slasne mafine zamjenskih kuharica.

smanjeno

U subotu je počela s radom igraonica za najmlađe.

Koordinacijski odbor akcije grad/općina Tuhelj prijatelj djece raspisao je likovni i literarni natječaj na temu „SREĆA“ koji je otvoren do 4. studenoga.