Blog

DJEČJI TJEDAN U DRUŠTVU NAŠA DJECA JASTREBARSKO

 

Svečanom priredbom 5.10. je u Glazbenoj školi Jastrebarsko otvorena izložba dječjih radova s ovogodišnje Ljetne igraonice Društva naša djeca Jastrebarsko. Ljupki program kojeg su jaskanski mališani priredili bio je središnje događanje ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Jastrebarskom.

Društvo naša djeca Jastrebarsko organiziralo je brojne aktivnost kojima se obilježio ovogodišnji Dječji tjedan. Odvijale su se zanimljive radionice, a održana je i sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Svim tim aktivnostima se potiče aktivnost djece u zajednici.

Jedna od najposjećenijih organiziranih aktivnosti za djecu u Jastrebarskom svakako je Ljetna igraonica koja je održana već 15. godinu zaredom. Sama igraonica ove godine protekla je jako, jako uspješno. Broj djece je kao i svake godine velik, preko 500 djece s područja Jastrebarskog se uključuje u projekt. Ove godine smo imali 22 aktivnosti što sportskog što društvenog karaktera – rekao je voditelj igraonice Saša Rodić.

Kao njen zadnji segment postavljena je izložba radova s triju ljetnih radionica – likovne, lutkarske i kreativne radionice. Izloženo je mnoštvo kreativnih radova malih Jaskanaca koje se mogu pronaći u Glazbenoj školi.

DND uz ljetnu igraonicu provodi niz drugih projekata kroz koje pružamo djeci razne aktivnosti uz koje mogu provoditi u svoje slobodno vrijeme čime svakako potičemo i poboljšavamo njihovu kvalitetu života što je i svrha odrastanja – dodao je Rodić.

U svečanom programu prije samog otvorenja izložbe Jaska je pokazala velik dio svog kreativnog blaga – mališana koji radosno plešu, sviraju ili pak pripovijedaju poučne priče.

Nastupila je najmlađa plesna skupina Plesnog studija Instinct, učenici Glazbene škole Jastrebarsko te članice Dječjeg foruma Jastrebarsko koje su ispričale svoju priču Želja mravića Mirka s kojom sudjeluju u nagradnom natječaju u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”.

Izvor: http://jaskadanas.hr/dogadanja/djecji-tjedan-mali-kreativci-pokazali-sto-znaju/