Blog

DJEČJI TJEDAN U GRADU BJELOVARU

U ponedjeljak, 2.10. 2017. započeo je Dječji tjedan i u gradu Bjelovaru. Tim povodom u ponedjeljak, Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara posjetilo je gradonačelnika Daria Hrebaka, te s njim održalo svoju posljednju Sjednicu u ovom sazivu, jer je gradonačelnik toga dana raspisao i nove izbore za novi saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara. Također je u središnjem gradskom parku održano svečano otvorenje Dječjeg tjedna uz moto “Ljubav djeci prije svega”,  a u suradnji s Udrugom za zdravo i sretno djetinjstvo održan je i prigodan svečani program.

U utorak je održan ZID festival i Sajam mogućnosti u organizaciji DND-a Bjelovar, Grada Bjelovara i PU Bjelovarsko-bilogorske, gdje su sve udruge i odgojno obrazovne ustanove  imale mogućnosti predstaviti svoje aktivnosti i programe, a održana je i dječja utrka. Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović održane su prigodne radionice, a u Bjelovarskom kazalištu predstave za djecu.  Održana je svečana završnica likovnog natječaja “Bjelovar moj grad”. Spomenuti natječaj dio je projekta “Bjelovar u očima djeteta”, kojeg provodi Društvo Naša djeca Bjelovar u suradnji Dječjim vijećem grada Bjelovara i Dječjim forumom Bijeli vitezovi Bjelovar, a uz potporu Grada Bjelovara.

Svake godine, spomenuti natječaj dobiva i podtemu, koju mali umjetnici obuhvaćaju u svom likovnom izražavanju. Ove godine naši mališani imali su zadatak naslikati Bjelovar kroz godišnja doba. Odabrani likovni radovi tiskat će se u obliku kalendara i razglednica Grada Bjelovara. Na natječaj je pristiglo oko dvjestotinjak likovnih radova. Stručno povjerenstvo odabralo je 35 likovnih radova. Autori odabranih radova primili su svoja priznanja, a njihovi mentori zahvalnice uz spomenute kalendare i razglednice. U petak je održana svečana dodjela priznanja i nagrada povodom završetka natječaja “Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara”, kojeg već treću godinu za redom provodi Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara, uz potporu Grada Bjelovara i DND-a Bjelovara, u želji da se među djecom Bjelovara počnu prepoznavati i cijeniti vrijedna i humana djela. Ove godine stiglo je trideset prijava. Mali humanitarci za svoja dobra djela dobili su priznanje “Prvak dobrote” i bedž. Priznanja i nagrade našim prvacima dobrote uručila je dogradonačelnica Grada Bjelovara gospođa Valna Bastijančić Erjavec. U subotu je održan Dan igara, na kojem su se igrale stare zaboravljene igre.