Blog

DJEČJI TJEDAN OBILJEŽEN I U TUHLJU

Učenici od prvog do osmog razreda okupili su se na igralištu, oformili latice cvijeta svojim rukama, sunce je sjalo i dan je bio prekrasan za viknuti na sav glas “Ljubav djeci prije svega!“. Kratka, ali slatka tradicija pozdravnih riječi ravnateljice, predsjednice Koordinacijskog odbora Općina Tuhelj-prijatelj djece, gospođe Snježane Romić i načelnika općine, gospodina Mladena Hercigonje. Nakon toga zapjevala se pjesma Kad si sretan i time je službeno obilježen početak aktivnosti unutar Dječjeg tjedna.

Načelnik Općine Tuhelj gospodin Mladen Hercigonja primio je kao i svake godine u Dječjem tjednu delegaciju djecu, članove Vijeća učenika OŠ Lijepa naša i Dječjeg vijeća Tuhlja na susret i radnu sjednicu s temom „Dječja prava danas za nas!“ Uz djecu na susretu u općini bile su predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Općina Tuhelj-prijatelj djece i predsjednica DND Tuhelj Snježana Romić i članice Izvršnog odbora DND-a Tuhelj Natalija Knezić Medvedec i Pavica Iveković. Djeca Tuhlja govorila su o svojim željama i iznosila prijedloge aktivnosti za dobrobit djece Tuhlja. Tako djeca predlažu postavljanje dodatnih klupica za sjedenje i druženje na dječjem igralištu i u mjestu, postavljanje „pametne klupe“, dodatno opremanje dječjeg igrališta spravama za vježbanje na otvorenom, predlažu disco-plesne večeri za djecu, održavanje kros-a za djecu, besplatan interneti… Odrasli su pohvalili djecu i njihove prijedloge koje će prenijeti drugima, podržati ih, a sve moguće realizirati.

Četvrtak je u OŠ Lijepa naša bio dan za nastavu na drugačiji način. Učenici su preuzeli obveze radnika škole te bili uspješni prenositelji znanja svojim školskim suučenicima, obavljali posao kuharice, domara. Osim učenika i roditelji su se okušali u tim zahtjevnim ulogama te uvidjeli svu težinu posla u nastavi baš na sam Dan učitelja.

Subota je bila dan za kreativno izražavanje. U dramskim radionicama pod vodstvom Pavice Iveković dramska grupa pripremala se za nastup na Smotri dječjeg stvaralaštva Saveza DND Hrvatske, dok su u likovnoj radionici Snježane Romić i Paule Petrinec nicale ideje za mogući suvenir Tuhlja.

Koordinacijski odbor akcije Općina Tuhelj-Prijatelj djece i DND Tuhelj raspisali su poziv svim zainteresiranim grupama i pojedincima u školama i udrugama Krapinsko-zagorske županiji da se prijave na Susret mladih glazbenika u Tuhlju, 17.11.2017. godine.