Blog

DJEČJI TJEDAN U JASTREBARSKOM

Treću godinu za redom, Društvo Naša djeca Jastrebarsko obilježava Dječji tjedan.

Cilj Dječjeg tjedna, koji se u svijetu obilježava već trideset godina, je nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Društvo Naša djeca Jastrebarsko u Dječjem tjednu nastoji organizirati aktivnosti za djecu i s djecom kojima će se promovirati njihov rad, i njihove aktivnosti. Također nam je želja pokazati djeci kako nam je stalo do njihovog uspjeha i kako cijenimo svaki njihov trud uložen u odabranu aktivnost. Iz tog razloga organiziramo brojna druženja i radionice na sportskim i ostalim radionicama te druženja djece i roditelja. Ove smo godine organizirali zajednički trening, druženje i mali domjenak polaznicima gimnastičke sekcije udruge K.A.O.S i univerzalne sportske škole Mali vitez, Provodimo projekt “Družina slonice Tonice” u kojem se razvijaju vještine aktivnog slušanja, govorenja, čitanja te kroz dramske vježbe jačanja samopouzdanja. Također, u suradnji s kompanijom NIVEA Beiersdorf organizirali smo radionice vezane uz projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” u kojima su djeca izrađivala igračke, a četiri odabrana uratka biti će izložena u Etnografskom muzeju. Za navedenu suradnju i provođenje radionica NIVEA Beiersdorf donirala je Društvu Naša djeca Jastrebarsko 1000,00 kn.

Središnja aktivnost Dječjeg tjedna bila je proslava likovne, glazbene i plesne umjetnosti – svečano otvorenje izložbe dječjih likovnih, lutkarskih i kreativnih radova.

Radionice stručno i s puno ljubavi vode Ivana Strmečki-Vučina (likovna), Tatjana Šolić (lutkarska) i Martina Tunuković (kreativna).

Otvorenje izložbe uveličali su svojim nastupima članovi plesnih skupina udruge K.A.O.S, kadetski sastav Svetojanskih mažoretkinja, te Lovro Kopač i Ariana Gugec – polaznici Glazbene škole Jastrebarsko.

Predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić, zahvalila je voditelju projekta “Ljetna igraonica”, Saši Rodiću, voditeljicama radionica, Ivani Strmečki-Vučina, Martini Tunuković i Tatjani Šolić, ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova te gradonačelniku grada Jastrebarsko, Zvonimiru Novoselu na suradnji i potpori prilikom provođenja projekta.

Izložba će u Glazbenoj školi biti otvorena cijeli mjesec listopad, dakle do 31. 10. 2016.