Blog

ZABORAVLJENE IGRE I DISKO VEČER U LIPIKU

Zaboravljene igre koje su roditelji današnje djece igrali prije dvadesetak godina, a možda i njihove bake i djedovi prije još više godina ponovno su zaigrala djeca iz „ere smartphonea, tableta i laptopa“ sa svojim roditeljima, ujacima, tetkama, stričevima, ujnama u perivoju Lipika 25. rujna. Kasnije kada je pao mrak na terenu teniskog igrališta „u žici“ započela je „Disco večer na rolama“ tijekom koje su se zajedno zabavili mali i veliki. Sve to je u okviru obilježavanja Dana grada Lipika organizirala Akcija „Grad Lipik-Prijatelj djece“.

Brojne igre zbog kojih se vrijeme provodi u prirodi s vršnjacima djecu koja su do prostora uz Grabić put u perivoja Lipika došla s roditeljima i drugim odraslim pratiteljima pokazivale su igrati odgojiteljice iz Dječjeg vrtića „Kockica“ Lipik. Tog nedjeljnog poslijepodneva ponovno su se upoznala s pikulanjem, skakanjem u vreći, gumi-gumijem pa čak i sa još starijim igrama poput bacanja kamena s ramena, potezanja konopca, utrkivanju s jajima u žlici i drugim. Za najmanje mališane pripremljena je slama koji su se upustili u potragu za bombonima skrivenima u njoj. Igre su postale toliko zabavne da su roditelji djece i odrasli pratitelji pomladili za 20-tak godina i natjecali se u potezanju konopca, igri janjine i drugim igrama.

Umirovljenici iz Dnevnog boravka za starije osobe prisjećali su se kako su se oni nekad igrali. Mirjana Bilopavlović iz Udruge Delfin vodila je radionicu s djecom na kojoj su izrađivali drvene igračke.

Nakon što je pao mrak na teniskom terenu obližnjeg igrališta započela je “Disco večer na rolama” tijekom koje su se zabavili mali i veliki.

Izvor: http://compas.com.hr/clanak/3/2932/djeca-zaigrala-igre-kakve-su-stariji-nekad-igrali-a-stariji-se-pomladili.html