Blog

DJEČJI TJEDAN U OPATIJI

“Društvo „Naša djeca“ Opatija postavilo je zahvaljujući donacijama i donaciji Gradskog vijeća Grada Opatije prvu komunikacijsku ploču na dječjem igralištu Lipovica i ispred DND-a  u mjesecu srpnju, a u Dječjem tjednu postavili su ploče na dječjim igralištima u Veprincu, Ičićima, Tomaševcu, Črnikovici i Violici.

Komunikacijske ploče jedan su od oblika potpomognute komunikacije koja uključuje upotrebu različitih simbola koji se primjenjuje radi složenih komunikacijskih potreba, kao nadopuna nedovoljno razvijenom govoru. Djeca koja ne razumiju jezik ili ne mogu komunicirati putem govora mogu pokazati na simbole i na taj način prenijeti poruku o tome što žele raditi, gdje žele ići ili pak komentirati događaje oko sebe i odgovoriti na pitanja.

U jutarnjim satima u srijedu su učenici PŠ Ičići otkrili komunikacijsku ploču na dječjem igralištu u Ičićima. Postavljanje ploče proslavili su igrama padobranima i pjesmom “Kad si sretan”, a učenici PŠ Ičići su izveli recitaciju za svoje male prijatelje.

Povodom Opatijskog dječjeg vikenda u petak, 6. listopada 2023. održat će se parlaonica za sedme razrede OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija u Vili Antonio na temu “Postoji li dobra zabava bez alkohola”. U subotu 7. listopada 2023. organizirana je Obiteljska potraga za opatijskim znamenitostima.