Blog

DJEČJI TJEDAN U PREGRADI

I ove godine smo u Pregradi obilježili Dječji tjedan nizom aktivnosti djece i za djecu. Izdvojili bismo aktivnosti koje su realizirali članovi Dječjeg gradskog vijeća.

U ponedjeljak, 2.10. , točno u podne, zajedno s učenicima Osnovne škole i djecom iz DV Naša radost, okupljeni oko fontane na glavnom gradskom trgu,  otvorili smo Dječji tjedan puštanjem  balona s dječjim porukama u zrak i bacanjem u fontanu, stojeći u krugu pjevanjem pjesme Himna zadrugara i zajedničkim uzvikom „Ljubav djeci prije svega!“

Gradonačelnik je zajedno sa dječjom gradonačelnicom i njihovim zamjenicama proveo vrijeme u DV Naša radost u razgovoru i druženju s djecom. Zajedničko vrijeme u igri sa djecom iz vrtića proveli su i članovi DGV-a, a djecu iz najstarije grupe “Zvjezdice” upoznali sa zadacima i ciljevima koje žele realizirati kao dječji vijećnici.

Članice DGV-a, u suradnji sa Gradskom knjižnicom i DND-om, čitale su prvašićima i vrtićkoj djeci priče i bajke u knjižnici. Time su realizirale i dio projekta DGV-a „Zaronimo zajedno u svijet bajki, priča i poezije“.

DGV je 3.10.2017. održalo sjednicu u Gradskoj vijećnici na koju su pozvani gradski i županijski čelnici. Sjednici su se odazvali zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i gradonačelnik Marko Vešligaj pa su dječji gradski vijećnici iskoristili priliku kako bi postavili upite Gradu i Županiji vezane uz njihove potrebe i želje, s ciljem poboljšanja kvalitete života djece u lokalnoj zajednici.  Na mnogobrojna dječja pitanja gradonačelnik je strpljivo odgovarao, upoznao je vijećnike s projektima koji su u njihovom interesu, a neke od odgovora dala im je i gđa Petek, osobito na pitanja vezana uz energetsku obnovu škole i školskih igrališta.

Sjednicu je vodila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Ela Leskovar, a dječja gradonačelnica Marta Hercigonja i njezina zamjenica Lara Jazbec prezentirale su aktivnosti vijećnika realizirane od početka njihova mandata te na taj način predstavile njihov doprinos zajednici. Djeca su još jednom pokazala da su vrlo zainteresirana za život i rad lokalne zajednice i da njihove ideje i prijedlozi mogu itekako doprinijeti još boljoj i kvalitetnijoj zajednici za sve nas.