Blog

DND ĐAKOVO – IZ IZVJEŠTAJA ZA 2012. GODINU

Društvo „Naša djeca“ grada Đakova okuplja primarno 30-ak djece uzrasta od prvog do petoga razreda osnovnih škola i starije vrtićke djece za koje provodi redovite tjedne radionice i susrete. Kreativnu radionicu u 2012., u kojoj nam se pridružilo i nekoliko novih mladih suradnica (pedagoginja), vode Anica Švarcmajer i Vesna Dravec.

uskrsna_bajka_8

Uz veselu glazbenu kulisu, tristotinjak razigranih đakovačkih mališana oduševila je 31. ožujka 2012. , u subotu prije Cvjetnice „Uskrsna bajka“ – kolaž program Društva ”Naša djeca”, pripremljen povodom Uskrsa na parkiralištu iza župne crkve Svih svetih. Toplo proljetno vrijeme i mali kostimirani zečevi animatori potaknuli su najmlađe na aktivno sudjelovanje u likovnim kreativnim radionicama, šaranju pisanica, bojanju uskrsnih motiva, nagradnim igricama, oslikavanju parkirališta kredom u boji, Zekinom plesu, fotografiranju s uskršnjim zekom Čupkom, vožnji eko vrtuljkom i drugim sadržajima.

uskrsna_bajka_6

U sklopu svibanjske akcije „Dobro je činiti dobro“, povodom Dana Grada, DND je na svom štandu na gradskom korzu 12. svibnja organizirao prodaju palačinki. Palačinke smo prethodno doma pekli sami – mali i veliki. Prihod akcije bio je namijenjen humanitarnom fondu „Za dječji osmijeh“, a DND je uspio pridonijeti plemenitom cilju s tristotinjak skupljenih kuna.

uskrsna_bajka_4

Naše su tete zajedno s mališanima iz kreativne radionice ponovo revno radile uoči 46. Đakovačkih vezova. U DND izlogu Erste banke zanimljivo smo posloženim postavom – fotografijom, tekstovima i ostalim prikladnim detaljima – uprizorili stare društvene igre koje su desetljedima okupljale najmlađe u druženju, a prenosile su se generacijama s koljena na koljeno. „Djeca novog doba“ na fotografijama su zaigrala davno popularne igre kojih se rado prisjećaju naši stari.

ljubav_djeci_10

Vrtićka djeca i školarci nižega uzrasta su na već tradicionalnoj priredbi „Ljubav djeci prije svega“ u sklopu Dječjeg tjedna, 4. listopada, pokazali svoje glumačke, pjevačke i plesne vještine. Po prvi su puta u programu sudjelovali mališani svih pet đakovačkih vrtića i triju gradskih osnovnih škola, razigrani dječaci i djevojčice koji su na pozornicu donijeli neiscrpnu energiju i osmijeh. Svečani su početak označile mažoretkinje KUD-a Sklad. Potom su uslijedili zanimljivi nastupi najmlađih. Na pozornici Hrvatskog doma izmijenilo se 300 mališana koji su odraslima poslali poruke o ljubavi i važnosti odrastanja u igri, druženju i učenju.

ljubav_djeci_6

prosincu smo se pridružili Božićnom sajmu u organizaciji Grada Đakova i Turističke zajednice. U subotu, 15. prosinca, na svom smo štandu na korzu ponudili sugrađanima rukotvorine nastale na našim redovitim tjednim radionicama u studenome i prosincu: božidne anđelčiće, čestitke, ukrase za jelku, vjenčiće za vrata, kompilacijske diskove s najslušanijim božidnim pjesmama i drugo, a najmlađe smo počastili bombončićima s prigodnim porukama u papirnatim smotuljcima.