Blog

DND KOPRIVNICA ORGANIZIRALO NAJMASOVNIJU MANIFESTACIJU ZA DAN GRADA

Gotovo 1000 natjecatelja i stotinjak volontera okupila je ovogodišnja Školska olimpijada koju u čast Dana grada organizira DND Koprivnica. Učenici nižih razreda koprivničkih osnovnih škola srčano i veselo osvajali su medalje u utrkama na 40 metara i štafeta, u graničaru i nogometu, skoku u dalj i bacanju loptice. Sve to pratilo je glasno navijanje kojem su se pridružili i brojni roditelji, te druženje s medvjedićem Linom koji je svim sudionicima podijelio wafeladu.

Školsku olimpijadu, najmasovniju manifestaciju u povodu gradskog rođendana otvorila je koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, a puno sportske sreće natjecateljima je poželjela predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš. Malim natjecateljima pridružili su se i nogometaši Slaven Belupa Nikola Jambor, Vinko Međimorec i David Arap koji su podijelili medalje najboljima u nogometu i graničaru, te rukometašice Podravka Vegete Mirjana Milenković,Ivana Kapitanović, Selena Milošević i Dora Krsnik i bivša svjetska prvakinja u kuglanju i selektorica hrvatske kuglačke reprezentacije Željka Orehovec iz čijih ruku su medalje primili najuspješniji atletičari. Pehar ukupnog pobjednika pripao je OŠ Đuro Ester.

Uz Podravku i Grad Koprivnica ovu tradicionalnu manifestaciju, koja okuplja učenike nižih razreda svih koprivničkih osnovnih škola, uključujući i COOR Podravsko sunce pomogli su Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice,Gimnazija „Fran Galović“, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica.