Blog

DND OZALJ ORGANIZIRAO HUMANITARNU AKCIJU “ČEKAJ ČITAJUĆI”

Predstavnice DND grada Ozlja posjetile su povodom Dana zdravlja 7. travnja,  Dom zdravlja Ozalj, gdje su ih gostoljubivo dočekale ravnateljica Nada Diković i djelatnice gđa Nada Kožar i gđa Ana Perko kojima su predale prikupljene stvari.

Akcija „Čekaj čitajući!“ započela je 14. veljače 2014. na Međunarodni dan darivanja knjiga, a trajala je do 31. ožujka 2014.  Namjera je bila prikupiti  slikovnice, ali i društvene igre i igračke sa svrhom opremanja dječjeg kutića u Domu zdravlja Ozalj kako bi  mališanima omogućili što ugodniji, a sadržajno zanimljiv i edukativan boravak u čekaonici kod liječnika. Akcija je  dio nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ čime i se pridonosi promociji važnosti čitanja djeci od najranije dobi.

U akciju su se, kao ustanove u kojima su prikupljane stvari za djecu, uključili: Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Dječji vrtić Zvončić, Osnovna škola Slave Raškaj sa svojim područnim školama, Grad Ozalj i Dom zdravlja Ozalj.

Zahvala svim fizičkim osobama koje su sudjelovale i donirale kao i Savezu društava Naša djeca Hrvatske i Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić iz Karlovca. Prikupljen je veliki  broj slikovnica,  igračaka i društvenih igara pa će se zato dio prikupljenog materijala donirati  Dječjem vrtiću Zvončić i Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj. Mališani koji će doći u Dom zdravlja Ozalj imat će priliku uživati u novom dječjem kutiću kako bi čekanje liječničkih pregleda bilo što ugodnije.