Blog

ODRŽANA 46. DODJELA NAGRADE GRIGOR VITEZ U ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU LUTAKA

U petak, 4. travnja 2014., održana je 46. dodjela Nagrade Grigor Vitez. Nagrade Grigor Vitez za 2013. godinu uručene su: NADI MIHALJEVIĆ za tekst u knjizi ANĐEO PLIŠANIH IGRAČAKA i ZDENKU BAŠIĆU za ilustracije u knjizi MJESEČEVE SJENE: O VJEŠTICAMA I PRIČAMA NOĆNIH SATI SJEVEROZAPADNOG DIJELA MEDVEDNICE I SAMOBORSKOG KRAJA. Posebno priznanje Nagrade Grigor Vitez za 2013. dobila je SANJA POLAK za Morski dnevnik Pauline P. i za do sada objavljene knjige namijenjene dječjoj populaciji. Dodijeljeno je i Priznanje Nagrade Grigor Vitez za 2013. „Zlatni konj“ Zvonimiru Balogu u autorskoj knjizi „Ja konj“ za izuzetno duhovit, poučan i djetinje bogato imaginaran autorov unutarnji svijet u pjesmama o konju.

Program su svojim izvedbama obogatili Zabočki mališani, OŠ Grigora Viteza Kruge Zagreb, Ansambl LIPE iz Siska, Vlasta Prohaska Jarec i djeca iz Dramskog studija Centra mladih Ribnjak.

Svima vama se zahvaljujemo što ste došli podržati najstariju književnu nagradu u Hrvatskoj čiju su dodjelu ove godine podržali i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Zagreb i Zagrebačko kazalište lutaka.

Ovdje možete pogledati obrazloženje stručnog povjerenstva za dodjelu Nagrade Grigor Vitez za 2013. godinu.

Fotografije: Mirko Cvjetko