Blog

DODIJELJENE NAGRADE MALIM UMJETNICIMA U BJELOVARU

Društvo Naša djeca Bjelovar je već drugu godinu raspisalo likovni natječaj „Voda, šuma, proljeće i mi“, sa ciljem poticanja dječjeg stvaralaštva, ali i promišljanja o očuvanju prirodnih ljepota, brizi za okoliš te poticanja na boravak u prirodi.  Ove godine na natječaj je pristiglo oko sedamdesetak likovnih uradaka. Sudjelovalo je 5 dječjih vrtića, 4 osnovne škole (1., 3., 4. i 5. OŠ Bjelovar ) s područja grada Bjelovara, 3 osnovne škole s područja sudsjednih općina Bjelovarsko-bilogorske županije ( OŠ Veliko Trojstvo, Oš Rovišće i OŠ Mirka Pereša Kapela), a po prvi puta na natječaj se  javio i i dječji vrtić iz Nove Gradiške. Natječaj je bio raspisan početkom ožujka, a krajnji rok za dostavu radova bio je 23. ožujka 2016. godine. Sponzor natječaja bila je izdavačka kuća Alfa.

Nagrade su dodjeljivane u tri kategorije: likovni uratci djece vrtićke grupe – predškolci; likovni radovi djece osnovnih škola te likovni uratci djece iz ustanova za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama.

Autori nagrađenih likovnih uradaka osim nagrada dobili su priznanja, a mentori zahvalnice. Autori pohvaljenih radova dobili su pohvalnice za sudjelovanje.  Nagrade i priznanja nagrađenim i pohvaljenim autorima dodjeljivali su gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec, dogradonačelnica Lidija Novosel i dječja gradonačelnica Jana Brestovečki. Svečana dodjela nagrada održala se u predvorju Kulturno i multimedijskog centra Bjelovar, 31. ožujka 2016. godine.