Blog

DRUGA POSTAJA PROJEKTA “DJECA OKO NAS” BIO JE PREKRASAN MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA

Druga postaja projekta “Djeca OKO nas”-To je naše, na to smo ponosni, bio je prekrasan Muzej grada Đurđevca. Projekt ,ove godine, provodimo u partnerstvu sa Etnografskim muzejom u Zagrebu, a pripremamo putujuću izložbu, čije nas otvorenje čeka u Etnografskom u svibnju, praćeno prigodnim radionicama na temu hrvatske kulturne baštine.

Muzej grada Đurđevca se nalazi u utvrdi Stari grad, spomeniku kulture Republike Hrvatske. Uz nju je vezana „Legenda o Picokima“ usmena predaja temeljena na povijesnom događaju iz vremena turskih osvajanja u 16. st.

Legenda ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske od 2007. godine.

Na I. katu utvrde nalazi se galerijski prostori za održavanje izložbi, a u potkrovlju reprezentativni stalni postav slika hrvatskih umjetnika s kraja 19. st. i 20 st., dio bogate Donacije Ivana Lackovića Croate. Tijekom godine održi se 12-tak izložbi, te likovne radionice, predavanja i koncerti.

Pogledajte kako je proteklo snimanje u sklopu “Djece OKO nas” pod palicom našeg suradnika putopisca i fotografa Saše Pjanića. Donosimo vam dašak radne atmosfere, hvala Muzeju grada Đurđevca i zaposlenicima na gostoprimstvu.