Blog

MENTORICE IZ DRUŠTAVA “NAŠA DJECA”: BJELOVAR, VARAŽDIN I NOVA GRADIŠKA SPREMNE PROVODITI RADIONICE FORUM KAZALIŠTA U SVOJIM LOKALNIM SREDINAMA

[“NE DAJ SE UPECATI-PREVENCIJA OVISNOSTI MLADIH” PROVODI SE POD POKROVITELJSTVOM SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA ZA DEMOGRAFIJU I MLADE]
Prošli vikend je protekao edukativno u društvu naših dragih članica iz Društava “Naša djeca” Bjelovar, Nova Gradiška i Varaždin. 17. i 18. ožujka u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu, naše suradnice i edukatorice Josipa Lulić i Andrea Damjanić Firšt, održale su dvodnevnu intenzivnu edukaciju te educirale 6 polaznica za provođenje metode forum kazališta. Savez društava “Naša djeca” Hrvatske i partnerice iz Centra za kazalište potlačenih POKAZ, u tijeku su provedbe projekta prevencije ovisnosti MLADIH pod nazivom “NE DAJ SE UPECATI”.
Projekt je pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ovogodišnje mentorice nam dolaze iz Društva “Naša djeca” Bjelovar, Društva “Naša djeca” Nova Gradiška i Društva “Naša djeca” Varaždin. Njih 6 polaznica stekle su potrebna znanja nakon edukacije i uskoro kreću provoditi radionice na temu ovisnosti u svojim lokalnim sredinama, edukatorice iz udruge POKAZ su im dostupne za online superviziju, kao i za savjete oko samog provođenja radionica. Sve su polaznice bile iznimno zadovoljne edukacijom i vesele se nastavku aktivnosti u sklopu projekta prevencije ovisnosti kod mladih, uostalom kao i mi!
Hvala OŠ Ivana Gundulića na gostoprimstvu i našim edukatoricama Josipi Lulić i Andrei Damjanić Firšt iz partnerske organizacije POKAZ, hvala našim vrijednim članicama Društava “Naša djeca” kao i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što je prepoznao vrijednost ovog projekta.