Blog

DRUGAČIJE PROMIŠLJANJE O PLANETU ZEMLJI

Samoborski učenici i vrtićki mališani znaju kako se čuva planet Zemlja, što su i pokazali danas na otvorenju izložbe „Drugačije“.

Izložba je u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje postavljena u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor, a njezini autori su učenici drugih razreda OŠ Samobor i OŠ Bogumila Tonija te mališani iz dječjeg vrtića Izvor i Waldorfskog dječjeg vrtića Neven.

Izložba “Drugačije” kreativna je inicijativa kojom potičemo promišljanje o mogućnostima ponovne upotrebe nekog materijala prije nego što se odlučimo za bacanje u koš. Nastala je angažmanom djece koja su oslikavala i prekrajala papirnate vrećice te na taj način dala svoju ideju očuvanja planeta Zemlje.

U suradnji s Komunalcem, organizatorica Petra Petrušić objasnila im je važnost recikliranja i pravilnog sortiranja otpatka na jedinstvenom reciklažnom kontejneru. Otvorenost prema svim skupinama društva rezultirala je iznimnim interesom i uključivanjem najmlađih i školskih uzrasta, u duhu zajedništva za naš planet Zemlju.