Blog

DRUŠTVO NAŠA DJECA OPATIJA OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN BORBE SIROMAŠTVA

Društvo “Naša djeca“ Opatija ispred opatijske Bille, 17. listopada s početkom u 9:00 sati, obilježit će Međunarodni dan borbe protiv siromaštva promotivnim INFO štandom na kojem će dijeliti materijale s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti borbe protiv siromaštva.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine odlučila je da se dan 17. Listopada obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti kako bi se promicala potreba za smanjenjem siromaštva u svim zemljama. Tema ovogodišnjeg obilježavanje je: Izgradnja održive budućnosti: Zajedno do pobjede nad siromaštvom i diskriminacijom.

Društvo „Naša djeca“ Opatija obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva u partnerstvu s OŠ Viktora Cara Emina Lovran i OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, u sklopu projekta „Osiguranje prehrane djeci tijekom boravka u osnovnoj školi“, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i projekta „Zajedno za dječja prava“ uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.