Blog

JASTREBARSKO – DOMAĆIN 9. SUSRETA GRADOVA I OPĆINA – PRIJATELJA DJECE

Grad Jastrebarsko kao Grad – prijatelj djece vodi posebnu brigu o svojim najmlađim stanovnicima, a provedbom brojnih projekata trudi se djeci stvoriti najbolje uvjete za odrastanje te im i tako, na najbolji mogući način uljepšati djetinjstvo. 9. susret gradova i općina prijatelja djece održat će se upravo u Jastrebarskom u subotu 17. listopada 2015., a isti će svečano biti otvoren u 10.00 h u Glazbenoj školi, ulica Zrinski Frankopanska 13, u Jastrebarskom.

Susret se održava pod visokim pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih, Milanke Opačić, a domaćin i organizator susreta je Grad Jastrebarsko. U suradnji s Društvom Naša djeca Jastrebarsko i Središnjim koordinacijskim odborom akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na susret je pozvano svih 48 gradova/općina prijatelja djece, pa se stoga očekuje veliki broj visokih uzvanika.

Grad Jastrebarsko nakon svečanog otvaranja, ovom će prilikom prezentirat jedinstven projekt u Svijetu pod nazivom Aleja prvašića, kao i  brojne druge uspješne projekte vezane za brigu o djeci. Planira se i šetnja jaskanskim biserom – novouređenim perivojem Erdödy, kao i prezentacija uspješno provedenog projekta na kojeg je Grad Jastrebarsko posebno ponosan –  EU projekt Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko – Razvoj inkluzivnog modela predškolskog odgoja. Također, održat će se i prezentacija na temu Zaštita i inkluzija djece izbjeglica i imigranata.

Mališani će imati i priliku sudjelovati u radionicama za djecu koje će organizirati Društvo naša djeca Jastrebarsko, a nakon radionica uzvanici će razgledati moderan energetski Dječji vrtić Radost Jastrebarsko, izgrađen prošle godine u Gornjem Desincu kraj Jastrebarskog.

Pozivnicu možete preuzeti ovdje.