Blog

DUGOOČEKIVANA EDUKACIJSKA RADIONICA FORUM KAZALIŠTA PROVEDENA U OSNOVNOJ ŠKOLI IVAN GUNDULIĆ

Iza nas je aktivan i edukativan vikend koji smo proveli u Osnovnoj školi Ivan Gundulić gdje smo zajedno sa partnerima na projektu Hrvatskim centrom za dramski odgoj i Centrom za kazalište potlačenih POKAZ održali edukacijsku radionicu za forum kazalište koju su vodile Josipa Lulić i Andrea Damjanić Firšt. Polaznici su stigli iz Društava Naša djeca Tuhelj, Karlovac i Osijek i iz Centra za dramski odgoj, kao i učiteljice iz OŠ Ivan Gundulić.

Projekt „Ne daj se upecati“ se temelji na edukaciji mentora za metodu forum-kazališta kako bi mentori s djecom i mladima pripremili javne radionice forum-kazališta u svojim lokalnim zajednicama na teme prevencije ovisnosti, čime će se utjecati na vršnjake da donose kvalitetne odluke te se odupiru socijalnim utjecajima koje potiču ovisnost. Riječ je o trogodišnjem projektu i ima podršku Ministarstva zdravstva.

Druga temeljna aktivnost koja je pred nama je izravni rad s roditeljima, stručnjacima  i mladima putem održavanje edukativnih panela u lokalnim zajednicama na teme prevencije ovisnosti, a u kojima će sudjelovati stručnjaci iz tog područja, predstavnici MUP-a, socijalni radnici koji rade s mladima i obiteljima koji su suočeni s problemom ovisnosti, vršnjaci i roditelji sa svojim iskustvima (metoda „živa knjižnica“ te predstavnici lokalnih obrazovnih ustanova i lokalnih vlasti i donositelja preventivnih lokalnih strategija i javnih politika za djecu i mlade kojima je cilj prevencija ovisnosti o alkoholu, drogama, kockanju i novim tehnologijama. Veselimo se nastavku projekta i novim aktivnostima, do tad pogledajte kako nam je bilo za vikend.