Blog

DVIJE NOVE PLESNE GRUPE U POREČU

Od ovoga tjedna u DND plesnim radionicama je novih  22 djece – oformljena je nova grupa malih plesačica, predškolskog uzrasta i nova grupa ”velikih”, uzrast od 8 do 12 godina. Grupe su pokrenute jer su  od jesenas imali liste čekanja za upis, odnosno puno djece bi plesalo. Grupu predškolki vodi Elisabeth Wertheim, a grupu ”velikih” plesačica Ivana Domazet, a još dogovaraju kako će nazvati svoje plesne skupine.

DND Poreč je u nacionalnim razmjerima poznat upravo po kreativnim radionicama plesa u kojima djeca nauče puno više od plesa – usvoje vrijednosti kao što su timski rad, odgovornost prema sebi i drugima, prijateljsko ponašanje i uvažavanje drugih…. Interes za plesnim radionicama je svake godine veći, a oni imaju  problem s prostorom – imamo svoj prostor  u Novom naselju i plesnu dvoranu  u bivšem remontu. Djeca mogu na slobodne aktivnosti samo poslije podne. Trenutno imaju  11 plesnih grupa, 3 break dance, dramsku i likovnu radionicu, s ukupno 263 djece. Sve ih ne mogu  rasporediti u samo spomenuta dva prostora i već duže vrijeme pregovaraju  s gradskom upravom o mogućnosti korištenja primjerenog prostora u Žatici, krajem prošle godine Zajednica sportova donijela je načelnu odluku da mogu  koristiti jedan prostor, ali čekaju  dogovor o rasporedu korištenja s još pet udruga.

U međuvremenu im  je u susret izašla Zajednica Talijana Poreč, u čijem prostoru će jedan dan tjedno vježbati jedna Ivanina grupa, a četvrtkom imaju  na raspolaganju dva sata u Centru za mlade.

Vesele  se svakom djetetu, barem jednako koliko se oni vesele dolaziti u DND.