Blog

FAŠNIK U KARLOVCU

I ove je godine Društvo “Naša djeca” Karlovac u suradnji s Gradom Karlovcem organiziralo Dječju fašničku povorku. U petak, 1. ožujka 2019. godine dječja gradonačelnica Mia Malović i njena zamjenica Lana Pavoković preuzele su ključeve grada od Princa karnevala čime su djeca nakratko preuzela vladavinu u gradu Karlovcu.

U 10 sati krenula je dječja fašnička povorka. U veseloj i šarenoj povorci sudjelovale su maskirane skupine iz karlovačkih vrtića i osnovnih škola, djeca koja pohađaju igraonicu na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, korisnici Centra za pružanje  usluga u zajednici Vladimir Nazor, a povorku su već tradicionalno prevodili Karlovački bubnjari i Karlovačke mažoretkinje.

U povorci je sudjelovalo preko 1 000 djece i oko 100 odraslih voditelja dječjih skupina odgajatelja/odgajateljica i učitelja/učiteljica. Povorka je krenula s Trga bana Josipa Jelačića i nakon kretanja kroz sami centar grada se vratila do Trga bana Josipa Jelačića gdje su svi sudionici fašničke povorke dobili krafne koje je ove godine donirao Žitoproizvod d.o.o.

Povorku su ove godine došli podržati i brojni Karlovčani i Karlovčanke, za sve je održan i zabavni program koji je vodila naša predsjednica Renata Sumina, a za glazbeni dio programa je bio zadužen Bob Milan. Sve maskirane grupe su uložile mnogo truda u svoje vesele i šarene maske, pa je žiri imao težak zadatak izabrati najbolje. Proglašenjem najboljih maski završio je Dječji fašnik u Karlovcu.

Dječji fašnik je ove godine financiran sredstvima Karlovačke turističke zajednice temeljem javnog poziva.

Velika fotogalerija nalazi se na sljedećem linku:

http://dnd-gradkarlovac.hr/2019/03/fasnik-2019/