Blog

GODIŠNJE SAVJETOVANJE AKCIJE “ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI”

Koordinacijski odbor akcije ”Za Osmijeh djeteta u bolnici” kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Pedijatrijsko društvo hrvatske udruge medicinskih sestara, te predstavnici iz Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizira godišnje Savjetovanje na temu “Briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za vrijeme boravka u bolnici”.  Savjetovanje će se održati u utorak 14. 06. 2016. u Klaićevoj bolnici, s početkom u 10.30 sati.

Sama je akcija u sedamnaest godina svoga trajanja uvelike pridonijela mogućnosti boravka roditelja uz bolesno dijete, otvaranje igraonica i škola u bolnici, oplemenjivanju i uređivanju bolničkih prostora te općoj humanizaciji bolničkog liječenja djece u hrvatskim bolnicama.

Tema ovogodišnjeg  Savjetovanja je ”Briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za vrijeme boravka u bolnici” kojom želimo senzibilizirati širu javnost i struku za prava i potreba djece bez adekvatne roditeljske skrbi i njihovih staratelja/udomitelja tijekom bolničkog liječenja.

Više informacija o samom Savjetovanju i program ovogodišnjeg Savjetovanja možete vidjeti na linku.

Akcija ”Za osmijeh djeteta u bolnici” provodi se od 1999. godine u Republici Hrvatskoj na inicijativu Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju te Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara. U Akciju je uključeno 38 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj, a prestižni naslov ”Dječji bolnički odjel – prijatelj djeteta” do kraja 2015. dobilo je 33 bolnica/dječjih odjela.

Akciju podržavaju Ministarstvo zdravlja, donatori, sponzori i građani.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon: 01 49 22 959.