Blog

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ ZA 2014. GODINU DRUŠTVA NAŠA DJECA PLETERNICA

Društvo naša djeca Pleternica je u protekloj godini nastavilo s projektom „Ja mogu – pružam ti ruku da možeš i ti“ u suradnji s Udrugom za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh gdje su pojedini razredi Osnovne škole fra Kaje Adžića posjetila djecu u Udruzi Osmijeh s kratkim programom.

Obilježili smo Dan obitelji uz foto-natječaj na temu: Obitelj je blago koje se ne gubi u mjesecu svibnju.

Polaznici kazališnih radionica sudjelovali su u obilježavanju Noći knjige u travnju u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica s igrokazom „Što se događa u mojoj glavi dok čitam poeziju“ te su nastupili i u show programu Dječjeg festivala Cvjetići glazbe u Pleternici s igrokazom „Naš mali Madagaskar“ u mjesecu lipnju. Sudjelovali smo na 19. smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima s igrokazom „Pepeljuga gostuje u Petom katu“ te u prosincu na dodjeli darova za djecu u Gradu Pleternici s prigodnom predstavom i u Dječjem vrtiću „Tratinčica“ u Pleternici istim povodom. U prosincu smo organizirali i cjelovečernju predstavu „Božićni poklon mojoj obitelji“ gdje smo ugostili i polaznike Glazbene škole Pleternica.

U sklopu Dječjeg festivala Cvjetići glazbe predstavili smo rad Društva na štandu te proveli likovnu radionicu na temu „Ljeto nam se bliži“, a rad smo predstavili i na štandu u sklopu Sajma udruga u Pleternici krajem lipnja gdje su djeca igrala igre na otvorenom. U prosincu smo predstavljali Društvo na Božićnom sajmu te smo izložili likovne radove djece. U mjesecu prosincu sudjelovali smo u paljenju četvrte adventske svijeće te uprizorenju živih jaslica u Pleternici. Sudjelovali smo i u prvom dočeku Nove godine za najmlađe u organizaciji Turističke zajednica Grada Pleternice.

U mjesecu rujnu članovi Dječjeg gradskog vijeća posjetili su Zadrugu Neven Osnovne škole fra kaje Adžića Pleternica te im pomogli u sakupljanju oraha.

???????????????????????????????

Obilježili smo Dječji tjedan 2014. uz brojne aktivnosti kao što su svečano otvorenje Dječjeg tjedna, tribina s gradonačelnicom, dan u Kukuruznom labirintu, Čitaj mi bajku, posjet Dnevnom boravku za zlatnu dob, radionica o rodnim stereotipima, sajam dječjih udruga i nedjeljnu svetu misu zahvalnicu.

Sudjelovali smo na Savjetovanju gradovi/općine prijatelji djece u mjesecu studenom s predstavnicima Dječjeg gradskog vijeća.

Nivea - oprema

Sudjelovali smo u Niveinom natječaju „Neka odrastanje bude dječja igra“ s projektom „Naše malo kazalište“ te smo dobili donaciju od 5.000,00 kn s kojom smo nabavili jedan dio razglasa, zastor za izvođenje kazališnih predstava i reflektor.

Književna radionica

Dana 1. listopada 2014. počeli smo s provedbom projekta „Svijet kroz dječje oči“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih te smo u sklopu projekta do kraja 2014. godine proveli književne radionice, likovnu radionicu, edukaciju za djecu, radionicu izrade lutki i kontinuirano nastavili s radom kazališnih radionica koje se odvijaju u tri skupine jednom tjedno. Interes djece za kazališne radionice je iznimno velik te trenutno brojimo 56 polaznika kazališnih radionica, a tijekom ove godine nastavili smo u sklopu projekta i s glazbenim radionicama te edukacijama za roditelje u suradnji s Udrugom za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmijeh.

Protekle godine aktivnije smo krenuli s održavanjem naše Facebook stranice na kojoj objavljujemo sva događanja u kojima sudjelujemo.

I dalje se prijavljujemo na razne natječaje s novim idejama za projekte u nadi da ćemo našim radom okupiti još veći broj djece s područja Grada Pleternice.